Kështjella në Tiranë

Tirana është qytet realitivisht i ri, por si për të kundërshtuar këtë fakt, është çuditërisht një qytet i rrethuar me kështjella dhe rrënoja. Në qendër të Tiranës, gjenden muret e Kalasë së Tiranës, dhe ndërsa del jashtë saj ka kështjella pothuaj në çdo drejtim. Kështjellat më të mirëmbajtura janë ajo e Petrelës dhe e Prezës, kurse të tjerat janë rrënoja. Secila prej tyre është si një guidë në historinë e shqiptarëve. Përveç vlerave historike dhe kulturore, ato ofrojnë panoramë fantastike pasi shumica ndodhen në majë të kodrave shumë të bukura nga ku shihen pjesë të ndryshme të Tiranës.

Shëtitorja Murat Toptani, Tiranë, Albania

Rruga Petreles, Petrelë, Albania

Persqopi, near Petrela Castle

Dorez Village

Fushë Prezë, Albania

Tirane- Ndroq road

Subscribe to our Newsletter!