Kalaja e Prezës

  • Përvec vlerave historike, nga Kalaja e Prezës të ofrohet një pamje e mrekullueshme e fushave të Tiranës.

    Kalaja është afër Aeroportit Ndërkombëtar Nënë Tereza. Eshtë një kala e vogël, por më më e madhe se Kalaja e Petrelës. Ndërtimi i të kalasë nisi në shekullin e 14 dhe përfundoi në fillim të shekullit të 15. Ajo i përkiste familjes feudale Topias.

    Kjo kala është deklaruar Monument Kulture i mbrojtur nga shteti. Një restorant me kuzhine tradicionale dhe disa shërbime të tjera ofrohen brenda kalasë si dhe një shesh i madh i gjelbër ku mund të luani ose të bëni piknik

    Fushë Prezë, Albania

    Subscribe to our Newsletter!