Muzeume në Tiranë

Muzeumet më të pabesueshme gjenden në Tiranë: Një bunker i përdorur si streha e fundit e regjimit komunist në kohë luftë, është kthyer në muze. Një shtëpi famëkeqe e mbuluar me gjethe që spiunonte dhe persekutonte qindra mijëra shqiptarë gjatë regjimit diktatorial, sot është kthyer në muze i njohur si “Shtëpia e Gjetheve”. Kjo shtëpi mban shume dosje dhe pajisje përgjimi të ruajtura mirë. Ndërsa Muzeu Kombëtar, më i madhi në vend, ka objekte dhe histori që nga kohet me te hershme. Një nga më te spikaturit është pavijoni i terrorit me foto, video, histori nga regjimi më i egër totalitar në Europë.

Sheshi “ Skënderbej”, Bulevardi “Zogu I”, Tiranë

Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Tirana 1000, Albania

Rruga e Dibrës 25, Tirana, Albania

Sheshi Nene Tereza, Tirana

Rruga Ibrahim Rugova

Muzeu i Forcave të Armatosura

Muzeu i Forcave të Armatosura u hap në dhjetor 2023 në një territor të…

Berzxhite Rruga Nacionale Tirane Elbasan

Muzeu i Shkencave të Natyrës

ka një pasuri të jashtëzakonshme të biodiversitetit të vendit tonë, ku janë ekspozuar rreth…

Rruga Petro Nini Luarasi, No. 80, Tirane

Subscribe to our Newsletter!