Muzeu Historik Kombëtar

 • Nëse ju pëlqen të mësoni për historinë e trazuar të Shqipërisë, ky është vendi i duhur. Muzeu Historik Kombëtar është muzeu më i rëndësishëm në Shqipëri, i cili përmban të gjithë historinë shqiptare të mirëdokumentuar. Muzeu ka 8 pavijone: i Antikitetit, i Mesjetes, i Rilindjes, i Pavarësisë, i ikonografisë i Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare, i Terrorit Komunist dhe i Nënë Terezës. Holli i Terrorit komunist, ka foto, dokumenta dhe video që tregojnë persekutimin e shqiptarëve gjatë regjimit komunist. Një vizitë këtu mund të zgjasë deri në 3 orë, nëse e merrni shtruar dhe doni vërtet të mësoni diçka.

  Cmimi: 500 Lek/personi
  -400 lekë/personi për grupet mbi 12 persona.
  -Fëmijët nën moshën 12 vjeç hyrja falas.
  -Përfitojnë çmim të reduktuar:
  -Studentët e pajisur me kartën e studentit;
  -Fëmijët nga mosha 12-18 vjeç;
  -Fëmijët me statusin e jetimit;
  -Invalidët dhe pensionistët.
  Ditët e hyrjeve pa pagesë janë:
  -18 Prill, Dita Ndërkombëtare e Monumenteve/Dita Ndërkombëtare e Trashëgimisë Kulturore;
  -18 Maj, Dita Ndërkombëtare e Muzeve;
  -21 Maj, Dita Ndërkombëtare e Diversitetit Kulturor për Dialog dhe Zhvillim;
  -29 Shtator, Dita Kombëtare e Trashëgimisë/Ditët Evropiane të Trashëgimisë Kulturore;
  -28 Nëntor, Dita e Pavarësisë (vetëm për shtetasit shqiptar);
  -29 Nëntor, Dita e Çlirimit (vetëm për shtetasit shqiptar);
  -E diela e fundit e çdo muaji të vitit (vetëm për shtetasit shqiptar).

  Sheshi “ Skënderbej”, Bulevardi “Zogu I”, Tiranë

  +35542223977

  http://www.mhk.gov.al/

  muzeuhistorikkombetar@yahoo.co

  Hours
  Tuesday- Sunday 10 AM–5 PM
  Monday Closed

  Subscribe to our Newsletter!