Monumente Kulture

Tirana ka një listë me monumente dhe objekte kulturore të shpërndara rastësisht nëpër qytet, gjë që suprizon shumë vizitorë. Objekte nostalgjike të komunizmit gjenden afër ndërtesave moderne me fasada xhami dhe bare trendi dhe dyqane shik. Influenca otomane, italiane, islamike, staliniste janë të gjitha prezente pa ndonjë rregull, duke e bërë eksplorimin një argëtim të vërtetë. Tirana pati një përmirësim të imazhit kur pallatet gri të kohës së komunizmit u pikturuan me ngjyra të ndezura. Këto fasada shumë ngjyrëshe përbëjnë një atraksion për qytetet. Monumente të tjera përfshijnë vende të shenjta si xhami apo kisha, por gjithashtu dhe objekte historike. Secili prej tyre ka një histori, në pritje për t’u zbuluar.

Blv. Zhan d’Ark, Tirane

Street: Sander Prosi

Sheshi Skënderbej, 1000, Albania

Skanderbeg Square

Mullet Village, Tirana-Elbasan Highway

Rruga Vildan Luarasi, Tirana, Albania

Rruga 28 Nëntori, Tirana 1000

Subscribe to our Newsletter!