Vila e Sali Shijakut

 • Vila 300 vjeçare i përket piktorit të famshëm Sali Shijaku, në të cilën jeton dhe sot.

  Është një ndër “thesaret” të ruajtura më mirë të Tiranës, vila është një banesë tipike tradicionale Tiranase. Ndërtuar në gjysmën e parë të shek. XIX paraqet fazën më të zhvilluar të kësaj banese.

  Në vitin 1973, vila është shpallur Monument Kulture i Kategorisë së Parë. Vila ndodhet përgjatë rrugës Vildan Luarasi, në lagjen e njohur si “Selvija”. Banesa është dhe si një testament i krijimtarisë artistike të Shijakut, veprat e të cilit mund të shihen të shfaqura në dhomën kryesore në katin e parë të banesës.

  Në kopshtin e vilës është një kafene, ku vizitorët mund të pijnë diçka e të shijojnë pamjen e kopshtit.

  Në dhjetor 2020, banesa iu nënshtruar një restaurimi për shkak të dëmtimit të tërmetit në Nentor të 2019 dhe përfundoi në Mars 2021.

  Rruga Vildan Luarasi, Tirana, Albania

  contact@visit-tirana.com

  Subscribe to our Newsletter!