Muzeu i Bankës së Shqipërisë

 • Muzeu i Bankës së Shqipërisë ka hapur dyert për publikun e interesuar. I vendosur brenda ndërtesës simbol të sheshit kryesor të kryeqytetit, selisë së bankës qendrore, Muzeu i Bankës së Shqipërisë u inaugurua më 30 tetor 2015.

  Muzeu shtrihet në dy kate, ku secili prej tyre është konceptuar si një hapësirë e pavarur nga tjetri. Në katin e parë, në një trajektore ekspozitash që arrin kulmin në Dhomën e Thesarit ose siç njihet ndryshe Rondo, prezantohet koleksioni i pasur numizmatik i Bankës së Shqipërisë nga lashtësia deri në ditët e sotme.

  Në katin e dytë të Muzeut prezantohet historia e institucionit të bankës qendrore në Shqipëri, roli i saj në ruajtjen e stabilitetit të çmimeve dhe në garantimin e stabilitetit financiar të vendit, si dhe funksionet e saj kushtetuese.

  Rruga Ibrahim Rugova

  https://www.bankofalbania.org/Muzeu_dhe_Edukimi/Muzeu_i_Bankes_se_Shqiperise/Rezervo_viziten/

  muzeu@bankofalbania.org

  Subscribe to our Newsletter!