Kalaja e Dajtit

 • I përket antikitetit të vonë, ndoshta është ndërtuar mbi rrënojat ilire. Është zbuluar në 1963 dhe eventualisht është përfshirë në listën e Monumenteve të Kulturës në Shqipëri.

  Kalaja e Dajtit është brenda Parkut Kombëtar të Dajtit dhe prej atje mund të shohësh gjithë Tiranën perëndimore.

  Kalaja ndodhet në një lartësi prej 1100 metra mbi nivelin e detit. Muret e Kalasë së Dajtit ndodhen në Parkun Kombëtar dhe janë të mbuluar nga bimësia e dendur.

  +00355692078552

  Home

  contact@visit-tirana.com

  Subscribe to our Newsletter!