Kështjella e Dorëzit

 • Kështjella e Dorëzit është më e vjetra në zonën e Tiranës. Ndodhet 20 km jugperëndim te Tiranës dhe rreth 5km në lindje të fshatit Pezë.

  Kjo kështjellë i takon shekujve IX-IV para Krishtit, ndërsa ekspedita e pare arkeologjike u be ne vitin 1951.

  Rrënojat e saj shtrihen ne disa kodra me lartesi 479 m mbi nivelin e detit. Besohet se ketu kane qenë rrënojat e qytetit ilir i quajtur Dimal.

  Dorez Village

  Home

  contact@visit-tirana.com

  Subscribe to our Newsletter!