Kalaja e Petrelës

  • Kalaja e Petrelës është një kala fantastike e vjetër që ndodhet vetëm 17 km larg Tiranës. Kalaja e Petrelës ka një histori të pasur që daton në shekullin 6, para Krishtit. Por dhe pse është ndërtuar në kohët e lashta, kjo ndërtesë që është sot e ka historinë në shekullin e 15.

    Gjatë luftrave të Skënderbeut kundër otomanëve, Kalaja e Petrelës u vu nën komandën e Mamica Kastriotit, motrës së Skënderbeut.

    Sot ka restorant në kështjellë që është shumë i frekuentuar. Kështjella ofron një pamje spektakolare të Luginës së Erzenit, kodrave, ullinjve dhe maleve përreth.

    Rruga Petreles, Petrelë, Albania

    Subscribe to our Newsletter!