Muzeume në Tiranë

Muzeumet më të pabesueshme gjenden në Tiranë: Një bunker i përdorur si streha e fundit e regjimit komunist në kohë luftë, është kthyer në muze. Një shtëpi famëkeqe e mbuluar me gjethe që spiunonte dhe persekutonte qindra mijëra shqiptarë gjatë regjimit diktatorial, sot është kthyer në muze i njohur si “Shtëpia e Gjetheve”. Kjo shtëpi mban shume dosje dhe pajisje përgjimi të ruajtura mirë. Ndërsa Muzeu Kombëtar, më i madhi në vend, ka objekte dhe histori që nga kohet me te hershme. Një nga më te spikaturit është pavijoni i terrorit me foto, video, histori nga regjimi më i egër totalitar në Europë.

Muzeu Historik Kombëtar Nëse ju pëlqen të mësoni për historinë e trazuar të Shqipërisë, ky është vendi i duhur. Muzeu Historik Kombëtar është muzeu më i rëndësishëm në Shqipëri, i cili përmban ...

Më tepër

Shtëpia e Gjetheve është muzeu më i ri i hapur në Shqipëri, dhe ndoshta me intriguesi. Konsiderohet njësoj si selia e STASIT në Gjermaninë Lindore. Gjethet kanë kuptimin e gjërave të fshehura që publiku nuk I dinte në atë regjim. ...

Më tepër

Të jetosh do të thotë të lësh gjurmë. Dhe shkrimtari i madh shqiptar Ismail Kadare ka lënë gjurmë, gjurmë të cilat jo vetëm brezat që jetojnë sot, por dhe ato që do vijnë duhet ti njohin dhe ti vlerësojnë. Po kështu ...

Më tepër

Muzeu i shkencave të Natyrës në Shqipëri përfaqëson një asset të rrallë kombëtar me vlera kulturore dhe shkencore. Vetëm duke vizituar 7 pavijonet e tij ju do të merrni në një kohë të shkurtër njohuri për kafshët ...

Më tepër

Muzeu Arkeologjik i Tiranës ndodhet në Sheshin Nënë Tereza në Tiranë. Është i pari muze i krijuar pas Luftës së II Botërore,. U hap më 1 Nëntor 1948 si Muze Arkeologjik-Etnografik dhe vazhdoi i tillë deri në vitin 1976, kur u ...

Më tepër

BunkArt është një muze që ofron një udhëtim të habitshëm në mendjen e diktatorit. Simbol i paranojës politike gjatë qeverisjes së Enver Hoxhës. Është një muze që duhet të shihet nga të gjithë ata që ...

Më tepër

Bunkart 2 është muzeu më i fundit dhe më i ri i hapur në Tiranë më 17 Nëntor 2016, në kuadrin e Ditës Kombëtare të Çlirimit të Tiranës. Ky bunker top sekret tashmëështë një muze në qendër të ...

Më tepër

 

Editor's choice

 

gif_img