Alessandro: Eksperienca ime e paharrueshme ne Tirane

Unë quhem Alessandro Fini dhe jam student italian aktualisht në vitin e katërt të shkollës së mesme. Unë pata fatin që fitova një bursë që më mundesoi, së bashku me nëntë studentë të tjerë nga Emilia Romagna, të merrja pjesë në një projekt Erasmus 30-ditor në Tiranë, Shqipëri. Gjatë projektit, secili prej nesh u caktua në një vend pune. Unë u caktova te “DMO Albania”, një organizatë jofitimprurëse që fokusohet në promovimin e turizmit në Tiranë.

Ndër projektet e tij kryesore janë Tirana Photo Festival, një konkurs prestigjioz fotografie që mbahet çdo vit në Tiranë dhe Visit Tirana, portali kryesor informativ për turistët dhe vendasit të interesuar për të eksploruar dhe përjetuar kryeqytetin e Shqipërisë.

Përgjegjësia ime kryesore gjatë këtij projekti ishte të punoja në Visit Tirana, veçanërisht në trajtimin e aktiviteteve të marketingut. Kjo përfshinte detyra të tilla si shkrimi i emaileve dhe mesazheve të mediave sociale për bizneset e njohura në Tiranë, duke përfshirë hotele, pishina, spa dhe restorante.

Kam punuar gjithashtu në përditësimin e faqes së internetit duke postuar ngjarje dhe duke përmirësuar detajet teknike. Nëpërmjet kësaj eksperience, fitova aftësi të vlefshme që e rritën ndjeshëm profilin tim profesional. Mësova të navigoj në platforma të ndryshme marketingu si Trello, MailChimp, MyCloud dhe Excel.

Gjithashtu pata mundësinë të angazhohesha në detyra krijuese, duke përfshirë krijimin e emaileve të personalizuara të marketingut për hotele specifike bazuar në frymëzimet e mia, gjë që më lejoi të ushqeja shpirtin tim sipërmarrës. Unë pata fatin e jashtëzakonshëm të punoja në një mjedis që ishte gjithmonë i qetë dhe i rehatshëm, falë mendjehapjes dhe pranueshmërisë së Eva Kushova, sipërmarrëses që qëndron pas këtyre projekteve. Gatishmëria e saj për të dëgjuar nevojat e mia dhe për të më mbështetur më mundësoi të nxjerr më të mirën time. 

Tirana mahnitese

Për sa i përket qytetit të Tiranës, ajo ishte vërtet mahnitëse dhe e mbushur me surpriza. Isha veçanërisht i magjepsur nga historia e Shqipërisë, dhe historia e Skënderbeut, një hero vlerat e të cilit vazhdojnë të frymëzojnë. Rrokaqiejt e lartë në qendër të qytetit ndezën ëndrrat e mia që një ditë ta projektoja vetë një të tillë. Më pëlqeu pa masë edhe kuzhina e shijshme shqiptare, ku pjata ime e preferuar ishte Fergese. Megjithatë, ajo që më mahniti më shumë ishte arti i bollshëm që zbukuronte çdo cep të qytetit, duke përfshirë murale dhe vizatime mahnitëse që me të vërtetë më prekën zemrën dhe më bënë të dashurohesha me këtë qytet të bukur. 

Përveç eksplorimit të Tiranës, unë dhe kolegët e mi vizituam edhe Shkodrën, një qytet në veri të Shqipërisë. Aty pata privilegjin të ngjitesha në Kalanë e Rozafës, nga ku mund të admiroja të gjithë qytetin dhe tre lumenjtë e mëdhenj që kalonin nëpër të. 

Disa ditë para largimit të programuar, nuk isha i sigurt nëse do të gjeja guximin për të nisur këtë përvojë, pasi kisha frikë të largohesha nga shtëpia për një muaj dhe të dilja nga zona ime e rehatisë.

Megjithatë, pasi kam përfunduar këtë përvojë, mund të them me bindje se ky udhëtim ka qenë një bekim për mua.

Tags:

Share this article

Other News to Read

Alessandro: Eksperienca ime e paharrueshme ne Tirane

Për sa i përket qytetit të Tiranës, ai ishte vërtet mahnitës dhe i mbushur me surpriza. Isha veçanërisht…

Çfarë të bësh në Korrik në Tiranë

Mirë se vini korrik! Është koha për t’u zhytur në thelbin e verës: Tirana është destinacioni më i…

Çfarë të bësh në Qershor në Tiranë

Mirësevjen Verë! Qershori është muaji i parë i verës dhe ndoshta muaji më i populluar në Tiranë. Qytetarët nxitojnë…

Subscribe to our Newsletter!