Jashtë Tiranës

Nëse udhëtoni jashtë Tirane, ju do të mahniteni nga variacionet e peisazhit rural. Në ndryshim nga qyteti modern dhe i gjallë i Tiranës, fshatrat dhe rrethinat janë vërtet të gjelbëruara dhe të qeta. Jeta këtu lëviz ngadalë si në kohët e vjetra. Ka disa ferma agro-turizmi, që vërtet do ju kënaqin me ushqimin shumë të mirë dhe organik të gatuar në mënyrat shqiptare. Merrni pak ajër të pastër në një atmosferë relaksuese jashtë Tiranës.

Mali i Tujanit është një destinacion tjetër, ende jo shumë i njohur për qytetarët e Tiranës, por i preferuar për ata që pëlqejnë turizmin e aventurës. I njohur ndryshe si Maja e Tujanit, ne ju prezantojmë këtë vend të ...

Më tepër

"Shpella e Mirë" ose ndryshe "Shpella e Shengjergjit", ndodhet në fshatin Besh-Livadh të Tiranës. Ajo gjendet në malin e Brrarit në pjesën veri-lindore të tij. Rruga nga Tirana kalon Shtishtufinën dhe vazhdon nëpër rrugën e Arbrit deri sa kalon ...

Më tepër

Jo larg qendrës së Tiranës gjendet Kashari, i cili shtrihet në të dy anët e autostradës Tiranë-Durrës. Kashari mund të arrihet lehtësisht me anë të transport publik ose me biçikletë. Në zonën e Kasharit gjendet disa ...

Më tepër

Duke nisur nga zbulimet kulturore dhe gjetjet e shumta antike, bukuritë që ofrojnë liqenet, po ju njohim me disa nga arsyet për të vizituar zonën e Vaqarrit në Tiranë: Vaqarri ndodhet rreth 6 km larg Tiranës, në pjesën jug-perëndimore. Fshatrat ...

Më tepër

Liqeni i Bovillës është ujëmbledhësi më i madh i rrethit të Tiranës. Ai furnizohet me ujë nga lumi Tërkuzë, i cili buron nga pjesa veriore e Malit me Gropa dhe ujërat e shirave të kodrave përreth. Liqeni rrethohet nga një kurorë ...

Më tepër

Syri i Ciklopit eshtë bërë një nga destinacionet relaksuese të turizmit në Tiranë. Kjo perlë natyrore e fshehur në Krrabë tërheq çdo ditë vizitorë dhe adhurues të aventurës që duan të eksplorojnë natyrën ...

Më tepër

Fshati i Farkës është 8 km larg qendrës së Tiranës, emrin Farkë e ka marrë nga farkëtar si fshati i farkëtarëve. Në zemër të fshatit është dhe një liqen I bukur, që ka të njëjtin emër, Liqeni i Farkës. ...

Më tepër

Peza është një fshat rreth 35minuta larg qendrës së Tiranës, një vend ideal për të shkuar për një kafe apo drekë në fundjavë për t’i shpëtuar qytetit. Pasi largohesh nga Tirana dhe sapo hyn në rrugën e Pezës ...

Më tepër

Shpella e Pëllumbasit, ose Shpella e Zezë është rreth një orë ngjitje në fshatin e Pëllumbasit, 27 km në juglindje të Tiranës. Shpella është 360 metra e thellë dhe brenda ka stalagmite dhe stalaktike fantastike si dhe lakuriq nate ...

Më tepër

Liqeni i Kasharit ose Rezervuari i Kasharit ndodhet vetëm 5 km larg qendrës së Tiranës dhe mund të shkohet me makinë, me biçiklet ose me autobusë deri në qendrën e Kasharit. Zona përreth Kasharit është shumë e bukur me peisazh fantastik, ...

Më tepër

Ujëvara e Shëngjergjit është një tjetër pasuri natyrore e Tiranës. Ujëvara ndodhet pranë fshatit Shëgjin, të komunës Shëngjergj. Deri pranë saj, mund të shkohet me makinë dhe rruga është shumë e mirë. Kjo ...

Më tepër

Ky kanion ndodhet në afërsi të Tiranës, pikërisht në grykën midis maleve të Tujanit dhe Brrarit. Lumi që ka formuar këtë kanion në mijëra vjet, quhet "Lumi i Tiranës" (ose njihet si lumi i Brrarit, m.q.s. ndodhet edhe pranë fshatit ...

Më tepër

Mali me Gropa është një nga fenomenet e rralla të karstit në Shqipëri dhe një ndër më të rrallët dhe në Europë, për nga përmasat dhe shtrirja. Emrin ky mal e ka marrë nga sipërfaqja e sipërme e tij, që është ...

Më tepër

A keni dëgjuar ndonjëherë për kanionin e Tërkuzës në Tiranë. Bëhet fjalë për një tjetër vend të pazbuluar ende në Tiranë, i cili ndodhet mbi fshatin Priskë e Vogël e rrethit të Tiranës. Rruga për ...

Më tepër

A e dinit se Tirana ka shpella të tjera, përveç shpellës së Pëllumbasit? Njëra nga këto është Shpella e Mbytjes. Shpella e Mbytjes ndodhet pranë fshatit Krrabë të Tiranës. Rruga për në shpellë mund të bëhet ...

Më tepër

Kjo është një nga ujëvarat më të veçanta të këtij përroi, por dhe më e veçanta në llojet e ujëvarave. Kjo për faktin se ajo rrjedh në brendësi të malit. Uji i përroit kalon me shtratin e tij brenda në ...

Më tepër

Petrela ndodhet 12 kilometra në juglindje të kryeqytetit, së bashku me rrugën kombëtare Tiranë-Elbasan. Fshatrat e saj shtrihen në të dy anët e luginës skenik të Erzen, përgjatë gjysmës së gjatësisë së saj. Territori ...

Më tepër

Shengjergji ndodhet në lindje të Tiranës rreth 40 km larg. Shengjergji ka një reliev malor ku kuota më e ulët është shtrati i lumit Erzen dhe kuota më e lartë është Mali me Gropa". Ne ju rekomandojmë të vizitoni këtë zonë ...

Më tepër

Liqeni i Pezëhelmes ndodhet në fshatin Pezëhelmes shumë pranë Tiranës. Ai është i rrethuar nga të gjitha anët me kodra që dikur kanë qenë të tarracuara. Për të shkuar deri atje merr rrugen e vjetër nga Tirana në ...

Më tepër

Kjo ujëvarë ndodhet pranë fshatit Kakunjë. Ndryshe ajo njihet edhe si ujëvara e Shkëmbit të Askolajt. Ajo ka një lartësi rreth 8-9m dhe përroi ku ndodhet është pjesë e degëve që furnizojnë lumin e Zhullimës. Ujëvara ...

Më tepër

Shpella e Valit ndodhet në njësinë administrative të Shëngjergjit, në skajin më verilindor të tij. Shpella mbanë statusin e monumentit të natyrës. Ajo ka një veçori që e dallon nga shumë shpella të tjera. Në të ...

Më tepër

Baldushku është një fshat që ndodhet 15 km në pjesën jugperëndimore të Tiranës. Rrjedha e Zhullimes kalon përmes këtij territori. Fshati përbëhet nga fusha, kodra të vogla, shpate dhe lëndina. Panorama e Baldushkut është ...

Më tepër

Kjo shpellë ndodhet në malin e fshtit Brrar, përgjatë rrugës së vjetër të Dibrës (Arbrit). Ajo është një shpellë e vogël, rreth 15m thellësi, por e veçanta e saj është se, ajo është një vend i shenjtë ...

Më tepër

Ky kanion ndodhet në periferi të fshatit Priskë e Madhe. Është një kanion me lartësi deri në 10 metra të mureve të tij. Formacioni shkëmbor është "shtuf" pra shkemb ranor. Gjatësia e tij është rreth 200-300 metra ku në ...

Më tepër

Kjo ujëvarë ndodhet në përroin që kalon pranë fshatit Besh-Livadh. Ajo ka një lartësi mbi 10 metra dhe në stinën e pranverës ka prurje të mëdha uji. Shkëmbinjtë ku kalon janë shtresëzore dhe duken si pllaka të vendosura ...

Më tepër

Liqeni i fshatit Prush është një liqen artificial, i cili është pozicionuar në një ambient të rrethuar me kodra të pyllëzuara me pisha. Aty të duket sikur je në nje oaz bimësie. Nuk është shumë i madh si liqen, por të ...

Më tepër

Liqeni i fshatit Rov ndodhet midis Petrelës dhe Baldushkut, pikërisht buzë rrugës që i lidh këto dy zona. Rruga është kryesisht e mirë dhe mund të shkohet me makinë deri pranë liqenit. Buzë liqenit, mbi një nga kodrat që e rrethojnë ...

Më tepër

Fshati Shesh ndodhet 9 km larg nga Tirana në pjesën perëndimore të qytetit, pranë fshatit Ndroq. Fshati është mbi 460 metra mbi nivelin e detit. Emri i fshatit mbart një rëndësi të veçantë sepse është bërë i njohur ...

Më tepër

Ura mbi lumin Erzen u ndërtua nga familja e tregtarëve më të mëdhenj, Beshiri. Ura relativisht e madhe me pesë kulla u ndërtua në 1848 në emër të pesë djemve të Haxhi Selman Beshirit, por në të vërtetë u ndërtua ...

Më tepër

 

Editor's choice

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies