Maja e Tujanit në Tiranë

 • Mali i Tujanit është një destinacion tjetër i preferuar për ata që pëlqejnë turizmin e aventurës.

  I njohur ndryshe si Maja e Tujanit, ne ju prezantojmë këtë vend të veçantë të Tiranes.

  Maja e Tujanit në fakt është pjesë e vargmaleve Malit të Dajtit. Ai ka një lartësi 1583 metra. Ngrihet mbi Shkallën e Tujanit mbi një formacion shkëmbor gëlqeror.

  Atje mund të shkohet me makinë ose me teleferik deri në fushën e Dajtit (tarraca detare e Dajtit) dhe me pas të ngjitesh në këmbë.

  Shtegu deri në majë të tij është me shenja orientuese, kështu që nuk është e vështirë ta gjesh. Mrekullia është kur mbërrin në majë dhe gjithë lodhja të shpërblehet me një pamje spektakolare e gjithë malësisë së Tiranës dhe e qytetit. Rruga është e thjeshtë dhe mund të bëhet nga çdo person që pëlqen natyrën.

  Tujan, Dajti Mount

  ++355692078553

  https://www.facebook.com/VisitTirana/

  https://www.instagram.com/visit_tirana/

  Home

  contact@visit-tirana.com

  Subscribe to our Newsletter!