Edukimi i te rinjve me trashegimine kulturore te Tiranes

Edukimi i të rinjve me trashëgiminë kulturore të Tiranës, titullohej projekti i realizuar nga DMO Albania dhe financuar nga Bashkia e Tiranës. Projekti zgjati nga 1 janari deri më 30 qershor 2023. Shkollat ​​e mesme si Ismail Qemali, Eqerem Cabej, Besnik Sykja, Sami Frashëri dhe Qemal Stafa ishin pjesë e këtij projekti për trashëgiminë kulturore materiale dhe shpirtërore të Tiranës dhe rrethinave të saj, ku Akademia e Studimeve Albanologjike, aktivizoi pedagogët dhe ekspertët më te mire në fushën e arkeologjisë, arkitekturës dhe trashëgimisë shpirtërore për të realizuar këtë program arsimor.

Studentët ishin shumë aktivë dhe mbetën të kënaqur me këtë projekt, duke marrë me vete informacionin shtesë që mësuan nga pedagoget: Dr.Nevila Molla, Dr.Sabina Veseli, Dr.Melsi Labi, Dr. dhe një perspektivë të re për historinë e bukur të vendit tonë.

Kjo perspektivë u përforcua edhe nga vizita në Muzeun Arkeologjik të Tiranës, ku studentët u mahnitën nga artefaktet e ndryshme, veçanërisht ato të mbledhura nga Muzeu Arkeologjik, të cilat ishin të mirëmbajtura dhe të ruajtura me kujdes.

Në ditën e fundit të projektit, fëmijët e shkollës “Qemal Stafa” patën kënaqësinë të vizitojnë objektet kulturore ilire të Persqopit, ku Prof.Asoc.Dr.Altin Skënderaj shpjegoi para nxënësve rëndësinë e këtij objekti dhe historinë e tij. . Ka pasur interes të madh nga të rinjtë për çdo aspekt të projektit tonë. Me kënaqësi mirëpritëm frymën e adoleshentëve energjikë dhe inteligjentë që janë e ardhmja e vendit tonë.

Ky projekt është një aktivitet vjetor dhe përbëhet nga një cikël prej 6-10 lektorësh dhe vizita studimore në rrënojat antike të Tiranës.

Share this article

Other News to Read

Alessandro: Eksperienca ime e paharrueshme ne Tirane

Për sa i përket qytetit të Tiranës, ai ishte vërtet mahnitës dhe i mbushur me surpriza. Isha veçanërisht…

Çfarë të bësh në Korrik në Tiranë

Mirë se vini korrik! Është koha për t’u zhytur në thelbin e verës: Tirana është destinacioni më i…

Çfarë të bësh në Qershor në Tiranë

Mirësevjen Verë! Qershori është muaji i parë i verës dhe ndoshta muaji më i populluar në Tiranë. Qytetarët nxitojnë…

Subscribe to our Newsletter!