Tirana Photo Festival 2020

Tirana Photo Festival 2020 u mbajt nga data 8 deri më 15 tetor 2020, në një situatë pandemie. Veprimtaria organizohet nga DMO Albania, një Organizatë e Menaxhimit të Destinacioneve dhe e mbështetur nga Bashkia e Tiranës dhe Fujifilm Albania.

Aktiviteti synon të promovojë turizmin përmes fotografisë duke angazhuar kryesisht të rinj. Juria e festivalit drejtohej nga fotografi i njohur z. Roland Tasho dhe fotografë të tjerë si Gent Shkullaku, Albert Cmeta dhe Armand Sallabanda.

Ceremonia e ndarjes së çmimeve u organizua në shkallët e Muzeut Historik Kombëtar në sheshin Skënderbej për shkak të COVID-19 për të respektuar distancën.

Fituesit e “Një foto për jetën” me foto nga Shqipëria

Çmimi i parë i Telvisa Hysi i mbështetur nga Fujifilm Albania, merr një aparat fotografik Fuji XT-20 Ilir Shyti  

çmimi i dytë mbështetur nga Fujifilm Albania merr një XF10 Fuji

Çmimi i tretë Granit Temaj, i mbështetur nga Fujifilm Albania, merr një kamerë Instax

Klaudio Spirollari, fitoi “Më i votuari nga publiku” i mbështetur nga Instax Emotions

Çmime inkurajuese: Sabian Hasani, i mbështetur nga Irisoft Education, një kurs Photoshop falas, 250 Euro

Klevisa Lici,  i mbështetur nga Irisoft Education, është një kurs Photoshop falas, 250 Euro

Ekspozita pret gjithashtu një seri fotografish nga fotografët profesionistë Rozafa Shpuza, Roland Beqiraj dhe Arber Xhafa.

Ekspozita u hap nga 23-31 tetor dhe pa shumë vizitorë pavarësisht pandemisë. Sipas punonjësve të Muzeut, mesatarisht 50 persona do të vizitonin ekspozitat çdo ditë.

Share this article

Other News to Read

Udhëtim me biçikleta drejt natyrës dhe traditës së Farkës

Një udhëtim me biçikleta nga Tirana në Farkë është ideal nëse jeni duke kërkuar këtë lloj aventure në…

Liqenet e Tiranes

Ka plot liqene rreth Tiranës dhe liqene mahnitës të fshehur nëpër malet dhe kodrat e Tiranës, të cilat…

Zbuloni Ujëvarat e Tiranës

Tirana është e bekuar me bukuritë natyrore që gjenden ne rrethinat e saj, me pamje fantastike. Në rrethinat…

Subscribe to our Newsletter!