16 arsye për t’a dashur Tiranën

Ka shumë arsye pse duhet ta doni Tiranën, dhe pse Tirana është qyteti më i rëndësishëm i gjithë shqiptarëve kudo ku jetojnë, Por ne po rendisim 16 prej tyre…

 1. Është qendra e jetës kulturore për të gjithë shqiptarët e rajonit (përfshirë ata në Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi etj.).
 2. Qyteti më i gjallë me një numër të madh të rinjsh (jeta e natës)
 3. Vendi i restoranteve më të mira, agroturizmit të shijshëm dhe të gjitha llojeve të kuzhinës
 4. Qendra e artit shqiptar, e muzeve, galerive më të mira etj
 5. Vendi ka klimën perfekte për çdo turist, 300 ditë me diell, pak shi, rrallë borë (mund ta vizitoni në çdo stinë)
 6. Qyteti me malin dhe detin në të njëjtën distancë
 7. Qyteti me numrin më të madh të njerëzve që flasin gjuhë të huaja
 8. Qyteti i kontrasteve të mëdha, arkitekturës së përzier
 9. Qyteti ku gjurmët e së kaluarës së komunizmit janë ende kaq të dukshme
 10. Vendi më i mirë për të bërë pazar për të gjithë
 11. Qyteti ku mund të bëni aktivitete në natyrë, shëtitje, ngjitje, eksplorim të natyrës
 12. Qyteti është miqësor për adhuruesit e biçikletave.
 13. Qyteti ku mund të gjeni kishat, xhamitë dhe teqet më të mëdha (toleranca fetare)
 14. Qyteti me sheshin më të madh të këmbësorëve në Ballkan (Sheshi Skënderbej)
 15. Qyteti me numrin më të madh të bar-kafe për popullsi
 16. Qyteti me njerëz shumë mikpritës dhe miqësor ndaj të huajve

Share this article

Other News to Read

Shqipëria destinacioni me performancën më të mirë për 2023

Shqipëria renditet e para në Evropë dhe e dyta në botë për sa i përket rritjes së turistëve…

Çfarë të bësh në Mars në Tiranë

Mirë se vjen pranverë, sezoni më i mirë për të vizituar Tiranën. Marsi është muaji i parë i…

Historia e Arkitekturës së Tiranës

Historia e Arkitekturës së Tiranës. Tirana është një qytet unik, pasi të gjitha qytetërimet kanë lënë gjurmët e…

Subscribe to our Newsletter!