Tur vere dhe rakie në Tiranë

 • Vendi yne, si vend tipik mesdhetar i ka te gjitha kushtet për kultivimin e hardhisë dhe siç rezulton nga zbulimet arkeologjike, Shqipëria ka qene nje nga vatrat me te lashta te kultivimit te veres. Rreth 3000 vite me pare jane gjetur dhjetra enë vere te cilat i gjeni ne muzeumet arkeologjike te shqiperise, qe tregonte se vera prodhohej dhe konsumohej gjeresisht ne trevat tona.

  Periudha otomane dhe me pas komunizmi e humben kete tradite, dhe prodhimi i veres ra ndjeshem. Zhvillimi i vrullshem ne vreshtari ne Shqiperi u rikthye pas viteve 2000 ku mjaft teknologe, agronome, qe kishin studiuar kete industri, pasi moren dhe eksperiencen e prodhimit te saj ne Itali e Greqi erdhen dhe filluan te investonin ne vreshtari. Disa nga kantinat e para jane Kallmeti, Arberi, Belba, Bardha, Herta, Kokomani, Skenderbeu, Shehi etj..

  Ne do ju cojme ne nje tur ku do mesoni pikerisht per historine e vreshtave, te rrushit autokton dhe menyren si prodhohet vera shqiptare. Do degustojme produktet me te mira shoqeruar me ushqime vendase nga ferma ne tryeze.

  Gjokaj Tirana

  ++355692078553

  https://www.facebook.com/VisitTirana

  https://www.instagram.com/visit_tirana/

  Home

  contact@visit-tirana.com

  Please book one week before the tour

  Contact Visit Tirana

  Subscribe to our Newsletter!