Katedralja Ortodokse Ringjallja e Krishtit Tiranë

 • Nuk është thjesht një katedrale. Është Katedralja e tretë e madhe ortodokse në Ballkan. Katedralja Ringjallja e Krishtit në Tiranë është një katedrale ortodokse shqiptare. Ndërtimi i saj në pjesën jugperëndimore të Qendrës së Tiranës u përfundua në 2012.

  Është hapur zyrtarisht në 24 qershor 2012. Kompleksi i Katedrales përfshin këto struktura: Katedralen, Kishën e Lindjes së Jezusit, Këmbanen, Qëndrimin e Sinodit të Shenjtë, Qendrën Kulturore, Një librari, dy kupolat e tjera, dhe një muzeum i vogël.

  Kubeja e Katedrales është 32.2 metra i lartë, ndërsa kulla e këmbanës arrin 46 metra. Që kur është ndërtuar është bërë një atraksion turistik.

  Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Tirana 1001

  Monday – Sunday 09:00 – 14:00 / 16:00 – 19:00

  Subscribe to our Newsletter!