Gjysmë-jeta e Marie Curie

“Gjysmë-jeta e Marie Curie” është një dramë e fuqishme dhe frymëzuese që shpalos jetën dhe sfidat e një prej shkencëtareve më të shquara në histori, Marie Curie.

Në qendër të vëmendjes është miqësia e thellë mes Marie Curie dhe shkencëtares Hertha Ayrton, e cila luajti një rol vendimtar në mbështetjen e Curie-s gjatë një periudhe të vështirë të jetës së saj.

Drama zbulon sfidat me të cilat Curie u përball gjatë karrierës së saj, duke përfshirë seksizmin në komunitetin shkencor dhe skandalet personale që kërcënuan të shkatërronin reputacionin e saj.

Kjo dramë është një nderim i bukur për forcën, guximin dhe pasionin e Marie Curie, duke treguar se si ajo dhe Hertha Ayrton thyen barrierat dhe ndryshuan botën përmes shkencës. Është një përkujtim i fuqishëm për rëndësinë e mbështetjes reciproke dhe fuqinë e miqësisë për të tejkaluar pengesat

Behind the National Historical Museum

29/02/2024 – 24/03/2024

19:00

Subscribe to our Newsletter!