Ato ujëra të turbullta të embëla

Ju mirëpresim të na bashkoheni në shfaqjen e filmit “Ato ujëra të turbullta, të embëla” realizuar nga Driant Zeneli, me mbështetjen e KAS dhe Institutit Italian të Kulturës, në kuadër të Ditëve të Kujtesës’24.
Frymëzuar nga libri ynë “Kundër rrymës”, filmi ndërtohet mbi jetën e studiueses Sabiha Kasmiati, e cila sfidoi paragjykimet, regjimin diktatorial, madje edhe vdekjen, në emër të lirisë dhe shkencës.
 Duke hequr një paralele me mitin e Prometeut, Sabihaja portretizohet si një peshk që rrëmben dritën elektrike të digës për të ndriçuar ujin e turbullt, duke çuar kështu në fatin tragjik të saj. Në përfundim të filmit, një panel diskutimi mes Driant Zeneli | Regjsor, Stefano Romano | Curator dhe Vytene Muschick | Ndërmjetëse Kulturore.
🗓️ E mërkurë, 21 shkurt
🕟 18:00 – 19:15
📍 Qendra e Artit “Agimi”

21/02/2024 – 21/02/2024

18:00

Subscribe to our Newsletter!