Harta e Tiranës

Bashkia e Tiranës ndan kufijtë me Bashkinë e Vorës, Kamzës dhe Krujës, në verilindje me Klosin, në lindje me bashkitë Bulqizë dhe në jug me Bashkitë Elbasan dhe Peqni, në perëndim me Bashkitë Rrogozhinë, Kavajë, Durrës e Shijak.

Bashkia konsiston në 25 njësi administrative, me 11 ndarje, Tirana, Petrela, Farka, Dajti, Zall-Bastari, Bërzhitë, Krrabë, Baldushk, Shëngjergj Vaqarri, Kashar, Peza, Ndroqi dhe Zall Herri.

Të gjitha njësitë dhe Bashkia e re Tiranë janë pjesë e Tiranës dhe Distriktit të Tiranës. Në territorin e Bashkisë janë dy qytete dhe 135 fshatra.

Tirana Map

Subscribe to our Newsletter!