Shqipëria destinacioni me performancën më të mirë për 2023

Shqipëria renditet e para në Evropë dhe e dyta në botë për sa i përket rritjes së turistëve të huaj që vizitojnë vendin. Sipas barometrit të Organizatës Botërore të Turizmit, numri i turistëve të huaj që kanë vizituar vendin në nëntë muajt e parë të vitit 2022 ishte 18% më i lartë se në vitin 2019.

Shqipëria renditet e para në Evropë, ndërsa numri i turistëve të huaj ka rënë ndjeshëm në shumë vende të tjera me një industri të konsoliduar turistike.

Në këtë renditje, Shqipëria arriti një rritje mbresëlënëse prej 56%, pas Katarit, i cili siguroi vendin e parë me një rritje të dukshme prej 95%, dhe Arabisë Saudite, duke zënë vendin e dytë me një rritje të konsiderueshme prej 59%.

Sidomos, Shqipëria tejkalon destinacionet e tjera të njohura evropiane si Greqia, Italia, Spanja, Kroacia dhe Franca, duke siguruar vendin e parë në kontinent.

Kroacia pati një rënie prej 11%, Greqia pati një rënie prej 12%, dhe Suedia pati 13%, ndërsa numri i vizitorëve të huaj që mbërrinin në Spanjë ra me 16%. Evropa, rajoni më i madh i destinacionit në botë, arriti 91% të niveleve para pandemisë, e nxitur nga kërkesa solide ndër-rajonale

Barometri Botëror i Turizmit i UNWTO, një gjurmues i rregullt i tendencave afatshkurtra të turizmit që ofron njohuri të përditësuara për turizmin ndërkombëtar, e ka pozicionuar Shqipërinë në vendin e tretë globalisht nga janari deri në korrik 2023.

 

Share this article

Other News to Read

Udhëtim me biçikleta drejt natyrës dhe traditës së Farkës

Një udhëtim me biçikleta nga Tirana në Farkë është ideal nëse jeni duke kërkuar këtë lloj aventure në…

Liqenet e Tiranes

Ka plot liqene rreth Tiranës dhe liqene mahnitës të fshehur nëpër malet dhe kodrat e Tiranës, të cilat…

Zbuloni Ujëvarat e Tiranës

Tirana është e bekuar me bukuritë natyrore që gjenden ne rrethinat e saj, me pamje fantastike. Në rrethinat…

Historia e Familjes Toptani

Tirana ka qenë gjithmonë e lidhur me emrin e familjes së famshme Toptani, dikur pronari më i madh…

Subscribe to our Newsletter!