Teatri Kombëtar i Opera dhe Baletit

  • Teatri Kombëtar i Opera dhe Baletit në Shqipëri është teatri më i madh në vend dhe ka dy komponentë, muzikën dhe kërcimin. Ndërtesa është krijuar në 1953 pikërisht në periudhën komuniste pas Luftës Së Dytë Botërore. Ky teatër ndihmoi në zhvillimin e arteve të kryeqytetit, të cilat më parë nuk eksiztonin. Ndodhet në Sheshin Skënderbej, teatri i Operas është pjesë e një rrjeti të Shtëpive të Operas të Europës Lindore dhe Qendrore.

    Pjesë e Teatrit të Operas dhe Baletit është dhe Ansambli Popullor dhe Orkestra simfonike. Opera e parë që u vu në skenë ishte Traviata, me 9 Dhjetor 1956 drejtuar nga dirigjenti Musfata Krantja dhe me interpretimin e shkëlqyer të Marija Krajës.

    Kinostudio

    +042227471

    Subscribe to our Newsletter!