Teatri i Kukullave në Tiranë

 • Teatri i Kukullave në Tiranë, është krijuar në vitin 1950 nga një trupë profesioniste aktorësh. Teatri ndodhet në të njëjtën godinë qe nga krijimi, që është historike dhe simbolike. Ajo ka qenë godina e parlamentit shqiptar para Luftës së Dytë Botërore, por pas viteve 50 u kthye në vendin më të dashur për fëmijët. Gjendet shumë pranë Sheshit Skëndebej.

  Gjatë regjimit komunist ishte i vetmi teatër kukullash në Tiranë. Por vitet e fundit janë hapur shumë të tilla që mund të argetojnë fëmijët, megjithatë ai mbetet teatri më i frekuentuar dhe quhet ndryshe Teatri i Kukullave.

  Jep 500 shfaqje ne vit, duke përdorur kukulla me tela, kukulla marionetë, maska, teatro hijesh e pantomima, si dhe shfaqje me aktorë. Gjatë shfaqjeve në fundjavë është vështirë të gjenden bileta.

  +042234473

  https://www.facebook.com/teatrikukullavefaqjazyrtare

  qkkf.tirane@yahoo.com

  8.00AM-20.00PM

  Subscribe to our Newsletter!