Orkestra Simfonike

  • Orkestra simfonike numëron 60 instrumentalistë të gjithë artistë shqiptarë. Kjo orkestër ka performuar në koncerte dhe skena, me dirigjentë, instrumentalistë, këngëtarë dhe valltarë të ftuar nga vendi dhe bota.

    Dirigjentë dhe kompozitorë të mirënjohur botërorë kanë vlerësuar maksimalisht profesionalizmin e orkestrës sonë simfonike. Pas rënies së komunizmit të gjitha institucionet artistike në vend kanë vuajtur mungesën e fondeve, gjë që detyroi artistët te emigronin. Por ata shkelqyen në skenat boterore dhe u bënë kështu ambasadorë të artit dhe shpirtit shqiptar.

    Skanderbeg Square, Tirana 1000

    +042227471

    Subscribe to our Newsletter!