Festivali i Kitarës Shqiptare

Të gjithë dashamirët e muzikës do të nisin një udhëtim emocionues në botën e tingujve dhe virtuozitetit. Ky festival bashkon nën një çati muzikantë nga e gjithë bota për të ndarë një pasion të përbashkët për kitarën dhe për të shfaqur talentin e tyre para publikut shqiptar. Në këtë edicion pritet një spektakël i mrekullueshëm i interpretimeve të muzikës klasike, flamenkos dhe stileve të tjera të kitarës, të cilat do të ofrojnë përvojën e një rrugëtimi muzikor të paprecedentë. Me një përzgjedhje të kujdesshme të artistëve dhe aktiviteteve të ndryshme, festivali ofron një platformë për muzikantët e rinj dhe të afirmuar që të ndajnë përvojat e tyre, të bashkojnë komunitetin e kitarës dhe të frymëzojnë brezat e ardhshëm. Nëpërmjet punëtorive, masterklasave dhe koncerteve, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të zbulojnë teknikat më të fundit, të zhvillojnë aftësitë e tyre dhe të eksplorojnë diversitetin e muzikës kitarë. Do të jetë një festë e vërtetë për dashamirët e muzikës, duke ndërthurur ndjenjën e pasionit dhe vlerësimin për bukurinë e kitarës.

 

Salla e Koncerteve “Tonin Harapi”

27/06/2024 – 27/06/2024

19:30

Subscribe to our Newsletter!