Dita e Verës në Tiranë

14 Marsi është një nga festat më të mëdha në Shqipëri. Është Dita e Verës, e cila nga viti në vit po rritet dhe po kthehet në festën më domethënëse në të gjithë vendin.

Origjina e kësaj feste daton në kohët e lashta dhe ruhet në ditët e sotme në Elbasan. Kjo ditë simbolizon fundin e dimrit dhe fillimin e pranverës. Disa rituale të bukura për këtë ditë përfshijnë byzylykët pranverorë të quajtur “Verore”, Ballokume tradicionale të shkretëtirës dhe specialitete të tjera ushqimore të gatuara posaçërisht për këtë ditë. Një dekadë më parë u njoh si festë dhe festohej në mbarë vendin.

Ne Tiranë festimet nisin që në orët e para të mëngjesit, rreth 10.00, kryesisht me aktivitete për fëmijët.

Si gjithmonë vec muzikës, sporteve, një treg me produktet lokale do të jetë i hapur përgjatë Bulevardit. Simbolika e asaj dite jane veroret dhe ballokumet

Ejani festoni me ne!

Skanderbeg Square, Rinia Park, Boulevard

14/03/2024 – 14/03/2024

10:00

Subscribe to our Newsletter!