Dita e Nevruzit

Dita e Nevruzit festohet çdo vit në Shqipëri më 22 Mars si Sulltan Nevruz.

Në Shqipëri, festivali përkujton ditëlindjen e Ali ibn Abi Talib (vdiq në vitin 661 e.s.) dhe ardhjen e pranverës.

E shpallur festë publike në vitin 1996, ajo festohet me shume në mesin e bektashinjve por dhe nga sunitet.

Ne Shqiperi ndodhet dhe Qendra e Bektashinjve, ose Kryegjyshata boterore e Bektashinjve qe eshte dhe qendra e festimeve te kesaj dite.

Megjitate dhe fete e tjera e respektojne kete dite cka tregon dhe tolerancen fetare te shqiptareve dhe harmonine mes feve te ndryshme

 

Bektashi Center, Tirane

22/03/2024 – 22/03/2024

10:00

Subscribe to our Newsletter!