Galeria Kombëtare e Arteve

 • Galeria Kombëtare e Arteve është një institucion shtetëror në varësi të Ministrisë së Kulturës. Galeria Kombëtare e Arteve i ka fillimet e saj me përpjekjet e një grupi artistësh shqiptarë dhe të Komitetit të Arteve të vitit 1946. Ajo ndryshoi godine disa here.

  Ndertesa e re u inaugurua më 29 nëntor 1974, në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, ndërtesë, ku ndodhet edhe sot.

  Fondi i Galerisë së re, deri në këtë periudhë kishte 4626 vepra dhe në arkivin e saj ishin regjistruar më shumë se 600 autorë. Që nga ky vit GKA funksionon si institucioni më i rëndësishëm dhe i vetëm kombëtar i ekspozimit, konservimit, studimit, restaurimit, edukimit, botimit, dokumentimit dhe arkivimit të veprave të artit në Shqipëri.

  Deshmoret e Kombit, boulevard

  +35542226033

  http://www.galeriakombetare.gov.al/

  info@galeriakombetare.gov.al

  Oret e hapjes

  e hene- enenjte 09:00-19:30

  Biletat

  Te rriturit 200L

  Studente 100L

  personat me aftesi te kufizuar 100L

  Subscribe to our Newsletter!