Autobusët ndërqytetas

Shumë autobusë qarkullojnë midis qyteteve kryesore të Shqipërisë. Udhëtimi me autobus është i lirë dhe një mënyrë e mirë për të parë fshatin. Autobusët udhëtojnë pothuajse gjithmonë gjatë ditës, por jo gjithmonë ecin sipas një orari të rregullt. Një tarifë për distanca të gjata, si nga Tirana në Sarandë, kushton nga 1000 deri në 1200 lekë. Shumë udhëtarë preferojnë të përdorin furgonët e shumtë privatë që rivalizojnë linjat e planifikuara të autobusëve, por që funksionojnë pothuajse tërësisht pa orare ose tarifa të përcaktuara. Gjithmonë duhet të merrni parasysh gjendjen e furgonit përpara se të zgjidhni të udhëtoni me një, pasi shumë prej tyre funksionojnë joformalisht.

Subscribe to our Newsletter!