Dita Ndërkombëtare e Gruas në Tiranë

Dita Ndërkombëtare e Gruas u prit me thirrje dhe marshim në Tiranë. Në sheshin Skënderbej ishin mbledhur gra të moshave të ndryshme për të bërë thirrje për barazinë gjinore, për dhunën ndaj gruas dhe për ligje më të ashpra për dhunuesit.

Në shkallët e Pallatit të Kulturës ishin vendosur këpucë të kuqe në nder të grave shqiptare që kanë humbur jetën nga duart e burrave. Ky instalacion i krijuar nga artistja Elina Chauvet që në 2009 dhe është mjaft i njohur në protestat në botë. E kuqja ka disa kuptime. Përfaqëson gjakun e derdhur, por edhe shpresën dhe dashurinë.

Marshimit i ishte bashkuar dhe ambasadorja e Suedisë në Tiranë, znj. Esla Hastad, e cila  gjithmonë ka dalë në mbështetje të kauzave të tilla sociale.

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies