Fituesit e Tirana Photo Festival 2021

Festivali vjetor që mbledh të rinjtë e apasionuar pas fotografisë ishte një sukses edhe këtë vit, i cili ishte edicioni i katërt që zhvillohet. Tashmë është kthyer në traditë ceremonia e ndarjes së çmimeve, e cila u mbajt në 8 Tetor në hollin e Muzeut Historik Kombëtar. Të pranishëm në ceremoni ishin nënkryetari i Bashkisë së Tiranës, z. Andi Seferi si dhe zv/ministrja e kulturës znj. Meri Kamberi, të cilët përshendetën festivalin dhe dhuruan çmime për fituesit.

Fituesit e Tirana Photo Festival 2021

Festivali u organizua nga DMO Albania, me mbështetjen e Bashkisë Tiranë dhe Ministrisë së Kulturës. Festivali zgjat një javë nga 8-15 Tetor, ku gjatë kësaj jave qëndron e hapur për publikun ekspozita me 100 fotot finaliste në katin e parë të Muzeut Historik Kombëtar.

Fituesit e këtij e edicioni janë:

Çmimi i parë: Gerti Kadillari (Shtegu i luleve, Kukës) mundësuar nga Ministria e Kulturës me vlerë 40 000 leke

Çmimi i dytë: Najada Dafa (Shishtavec, Kukes) mundësuar nga Ministria e Kultures me vlerë 30 000 leke

Çmimi i tretë: Fatjon Sinani (Valamara, Pogradec)  mundësuar nga Ministria e Kultures me vlerë 20 000 leke

Çmime speciale

Fotoja e Saimir Kalbaj u vlerësua për mesazhin sensibilizues të promovojmë Shqipërinë por edhe të mos e ndotim. Vlera e çmimit 10.000 lekë

Çmimi i konkurseve sezonale te VisitTirana, fituese Luljeta Mustafaj. Vlera 10 000 lekë.

Çmimi i ofruar nga EjAlbum, një portfolio me punimet e Fabiola Muhollari.

Çmimi i videos më të mirë

Duli Kasmi per videon me drone nga Sylbica, Tropoje. Vlera 10 000 lekë.

Brian Hoxha & Ledio Hysi per videon promovuese të Shqiperise. Vlera 10 000 lekë.

Fituesit e Tirana Photo Festival 2021

Gjithashtu, në kuadër të festivalit u organizuan dy kurse fotografie, të mundësuara nga Arena Center. Kurset ishin dy ditore të zhvilluara në ditë të ndryshme, dita e parë teori dhe dita e dytë praktikë me lektorët Soela Zani dhe Albert Cmeta.

Tirana Photo Festival 2021 winners

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies