Informacione mbi Covid-19 në Shqipëri

Informohuni mbi të rejat e fundit në lidhje me situatën e Covid-19 në Shqipëri. Cilat janë masat dhe kufizimet për vendasit dhe vizitorët që vijnë nga jashtë. Ministria e Shëndetësisë njofton se do të ketë mbyllje nga ora 22:00 deri në 6:00 të mëngjesit.

Baret, restorantet, fast food-et dhe aktivitete të tjera të ngjashme janë të ndaluara të veprojnë midis orës 22:00 dhe 6:00, përveç shërbimeve të shpërndarjes. Lëvizja publike është e kufizuar gjatë këtyre orëve me përjashtim të arsyeve të punës, emergjencave të kujdesit shëndetësor ose nevojave urgjente. Portali e-Albania duhet të përdoret për leje të veçantë për të lëvizur gjatë kësaj kohe.

  • Në fuqi nga Janari, të gjithë udhëtarët që vijnë nga shtete të ndryshme nga mosha dy vjeç e lart duhet të sigurojnë një test negativ virale COVID-19 të marrë brenda tre ditëve kalendarike të udhëtimit.
  • Rihapen fluturimet me Britaninë e Madhe.

 

Ministria e Shëndetësisë njoftoi kufizime për mbledhjet në ambiente të brendshme dhe të jashtme të më shumë se 10 personave deri në një njoftim tjetër. Masa përfshin një gamë të gjerë aktivitetesh, të tilla si: konferenca /takime, tubime politike, festa, ceremoni martese, apo funerale.

Duke filluar nga 12 nëntori 2020:

- Administrata publike do të punojë online; përveç atyre që ofrojnë shërbime thelbësore nën protokollet e rrepta të sigurisë.

Duke filluar nga 15 tetori 2020:

- Veshja e maskës në ambiente publike, brenda dhe jashtë, për çdo individ 11 vjeç e lart është e detyrueshme.

- Mosrespektimi i këtij rregulli mund të rezultojë në gjobë deri në 3,000 lekë.

Duke filluar nga 1 qershori 2020:

- Rihapen parashkollorët dhe kopshtet.

- Të gjitha ngjarjet kulturore dhe tubimet e tjera të mëdha publike në Shqipëri anulohen për një kohë të pacaktuar.

- Ngjarjet sportive kanë rinisur, nuk lejohen spektatorwt

- Qendrat tregtare dhe dyqanet janë të hapura me udhëzime të rrepta për distancimin shoqëror.

- Parukierët dhe dentistët janë të hapur me udhëzime të rrepta për distancimin shoqëror.

- Restorantet dhe kafenetë janë të hapura.

- Të gjitha qendrat e aktiviteteve të brendshme u rihapën.

- Plazhet janë të hapura.

- Lejohen aktivitete në natyrë.

- Bibliotekat dhe muzetë janë të hapura.

- Transporti publik ka rifilluar.

- Të gjithë kufijtë detarë dhe ajrorë janë rihapur.

 

Testimi i COVID-19:

A ekzistojnë teste PCR dhe / ose antigjene për shtetas të huaj në Shqipëri? Po

Nëse po, a  dalin rezultatet Brenda 72 orësh? Po

Laboratorët e shëndetit publik:

Aktualisht, në mënyrë që të testoheni për COVID-19 nga autoriteti shqiptar i shëndetit publik duhet të keni simptoma dhe një rekomandim nga mjeku i familjes i autoritetit të shëndetit publik. Sidoqoftë, laboratorët privatë të testimit do të kryejnë një test për një tarifë të caktuar, dhe nuk kërkohen simptoma ose rekomandime të mjekut (shih detajet më poshtë).

Nëse keni një numër të sigurimeve shoqërore shqiptare, ju gjithashtu keni një mjek të familjes të shëndetit publik.

Për të mësuar se kush është mjeku juaj i familjes së shëndetit publik, telefononi në vijën jeshile të ISHP-së në 0-800-4040 për të mësuar.

Testet janë falas nëse bëhen nga Instituti Shqiptar i Shëndetit Publik (ISHP).

Laboratorët privatë:

Individët gjithashtu mund të organizojnë testime private duke shkuar në një laborator privat analizash. Asnjë simptomë ose urdhër i mjekut nuk është i nevojshëm për të kryer një test privat dhe nuk ka nevojë për takim paraprak.

Sipas Ministrisë Shqiptare të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, ka gjashtë laboratorë privatë të autorizuar për të kryer testimin e SARS-CoV-2 për çështje administrative:

- Laboratori Spitalor Amerikan (Tel: +355 4 222 5640)

- Biocheck Diagnostic (Tel: +355 4 242 7025)

- Genius Lab (Cel: +355 69 303 3026)

- Spitali Ndërkombëtar Gjerman (Cel: +355 67 200 4282)

- Intermedica (Tel: +355 4 220 0600)

- Diagnostifikimi Noval (Cel: +355 68 804 2045)

- SALUS Lab (Cel: +355 68 205 3180)

Kostoja mesatare e testimit është: (PCR = 8,500 lekë ose ~ 85 USD) - (Antigjen = 4,000 lekë ose ~ 40 USD).

Rezultatit e testit sigurohen brenda 24 deri në 72 orë. Ju mund të zgjidhni ta merrni rezultatin në letër, me e-mail ose me mesazh.

Qëndroni në shtëpi dhe kontaktoni linjën Kombëtare të Urgjencës Mjekësore Shqiptare në numrin 127 nëse mendoni se jeni infektuar me virusin COVID-19.

Prisni për udhëzim para se të shkoni në një institucion mjekësor.

Më shumë informacion mund të merrni duke telefonuar në linjën e gjelbër kombëtare në 0-800-4040.

Vizitoni faqen e internetit të Ministrisë Shqiptare të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Institutit të Shëndetit Publik për informacion shtesë.

 

Informacione për vaksinat COVID-19:

A ka miratuar qeveria e Shqipërisë një vaksinë COVID-19 për përdorim? Po

Vaksinat që po kryehen në Shqipëri janë: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford, Gamaleya dhe Sinovac.

Ju lutemi ndiqni zhvillimet dhe udhëzimet e vendit pritës për vaksinimin COVID-19.

10 Prill 2021

Numri total i të vaksinuarëve shkon në 517 mijë doza.

.
Që prej fillimit të vaksinimit janë kryer në total mbi 517 mijë doza të vaksinës anti COVID19.
Janë kryer vaksinime për personelin shëndetësor dhe stafet mbështetëse, vaksinime për të moshuarit, vaksinime për arsimtarët, vaksinime në fasoneri. 
Sipas grupmoshave, bazuar në planin kombëtar të vaksinimit, vijohet fillimisht me grupmoshën +85 vjeç dhe +80 vjeç të cilët do të vaksinohen në qendrat e tyre shëndetësore, ndërsa grupmosha +75 vjeç dhe duke zbritur tek ajo +60 vjeç, do të vaksinohen në qendrat e vaksinimit të përqendruar. Pritet që këtë muaj të vaksinohen personat që punojnë në fushën e turizmit, personeli i hoteleve, bareve, restoranteve, tur operatorët, agjensitë turistikë në mënyrë që të filloj sezoni turistik.
Procesi i vaksinimit po kryhet sipas të gjithë parametrave të sigurisë dhe cilësisë nga ekipe të trajnuar vaksinatorësh.

Vizitoni faqen e internetit të Ministrisë Shqiptare të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Institutit të Shëndetit Publik për informacione shtesë.

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies