Informacion për turistët në Shqipëri rreth COVID19

Informacion per turistet, Situata aktuale e udhëtimit

Për momentin janë anulluar gjithë fluturimet nga Tirana për në Itali dhe anasjelltas. Vazhdojnë fluturimet në destinacione të tjera por me shumë kufizime. Ju lutem ndiqni informacionet në faqen e Aeroportit Tiranë lidhur me fluturimet e mundshme.

Parks desinfected in Tirana to prevent Covid19 outbreak;

Janë anulluar tashmë gjithë udhëtimet me target nga Durrësi dhe Vlora drejt Italisë. Aktualisht gjithë aktivitetet publike janë anulluar për gati dy javë.

Transporti public po operon si më pare, në oraret e dikurshme, por njerëzit janë këshilluar të mos i përdorin shpesh. Baret restorantet janë të detyruara të largojnë tavolinat në më shumë se 2 metër distance nga njëra tjetra dhe 1 m distance nga nje person te tjetri. Për momentet muzeumet nuk janë mbyllur, as qendrat tregtare, por janë mbyllur teatrot, dhe gjithë shfaqjet deri në 3 Prill. 

bars closed to Tirana to prevent Covid19 outbreak;

 Çfarë e pret vizitorin në Shqipëri

Ka kontrolle të shtuara në pikat kufitare tokësore me Shqipërinë. Cdo turist është i detyruar ti nënshtrohet kontrollit të temperatures dhe kontrolleve të tjera si marrja e mostrës, kur ekipet mjekësore e shohin të arsyeshme. Nëse ekipet mjekësore gjykojnë që për ndonjë prej udhëtarëve të merren masa shtesë, ju lutem binduni dhe ndiqni udhëzimet e tyre për karantinë apo për dërgim në spital. Jepni të dhëna të sakta se nga vini, dhe nëse keni qënë në vendet që tashmë janë të infektuara apo jo. Ndihmoni veten dhe të tjerët.

Çfarë masash duhet të marrë cdo turist në Shqipëri

Nëse keni temperature, apo ethe, fillimisht qëndroni në shtëpi sic bëni për gripin e zakonshëm. Jeni të detyruar të qëndroni për 2 jave të izoluar në shtëpi, apo në dhomë hoteli pa takuar njerëz të tjerë.ndiq këto hapa:

  • Shmang takimet e duarve
  • Laj duart rregullisht pasi prekni gjithcka jashte
  • Shmangni ferkimet e syve, hundes, gojes
  • Kur kollisni apo teshtini mbuloni hunden dhe gojen me beryl
  • Perdorni një shami kur teshtini dhe largohu nga të tjerët
  • Mos përdor maskë, nuk ndihmon por mund ta shtojë rrezikun e kontaminimit

Çfarë të bëj nëse kam komplikacione?

Nëse keni simptomat e virusit, si dhimbje fyti, kollë dhe probleme në frymëmarrje, telefononi numrin 127. Mos shko në spital, por përgjigju pyetjeve që të bëjnë shërbimet e urgjencës në telefon. Ji I sinqertë dhe ndiq udhëzimet e tyre. Ata vendosin nëse do të vijnë në shtëpinë tuaj, apo në hotel dhe të marrin mostrën për analizimin e sëmundjes. Analizat dalin brenda 8 orëve dhe vendosin nëse ju jeni pozitiv apo negative ndaj COVID19. Pas kësaj gjithcka është në gjykim të autoriteteve mjekësore për t’ju marrë drejt spitalit apo për tju dërguar në karantinë.

Faleminderit!

 

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies