La Radura - atraksioni më i ri në Tiranë

Një atraksion i ri i shtohet Tiranës, i titulluar La Radura, vepër e arkitektit italian Stefano Boeri. Vetë arkitekti Stefano Boeri ishte i pranishëm në përurimin e veprës "La Radura", e cila është vendosur pas godinës së kyeministrisë. Boeri me këtë rast ka shpjeguar edhe simbolikën e kësaj vepre arti.

Ai ka thënë se druri që është përdorur për veprën "La Radura" vjen nga zonat mes Friulit dhe Trentinos, zonë kjo që kohë më parë u prek nga një stuhi që rrëzoi më shtymë se 15 milion pemë. Druri përbërës është bredh i kuq dhe sipas Boeirit kjo tragjedi për pyjet italiane u mbeti të gjithëve në zemër dhe prandaj erdhi edhe një vepër e tillë.

Përveç instalacionit Reja te Galeria e Arteve, ky është një tjetër instalacion që i shtohet kryeqytetit, ku qytetarë, organizata e institucione të ndryshme mund të organizojnë takime e evente të ndryshme në një ambient të hapur.

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies