2500 sportistë garuan në 3 kategori në Maratonën e Tiranës 2019

Edicioni i katërt i Maratonës së Tiranës shënoi një rekord të lartë pjesëmarrje, ku morën pjesë më shumë se 2500 vrapues, profesionistë dhe amatorë, nga mbi 42 shtete të ndryshme nga mbarë bota. Rrugët dhe bulevardet kryesore të kryeqytetit ishin në funksion të ngjarjes sportive më të madhe në vend.

Maratona e Tiranes 2019, fituesit

Maratona e Tiranës nuk është thjesht një event sportiv, por një ngjarje e madhe që jep mesazhe për jetën sportive të shëndetshme si dhe një promovim shumë i mirë që i bëhet kryeqytetit me pjesëmarrës nga 42 vende të ndryshme të botës.

Nën kujdesin e Bashkisë së Tiranës dhe e certifikuar nga Federata Ndërkombëtare e Atletikës – IAAF, Maratona këtë vit solli një garë të fortë sportive, në tre kategori të ndryshme, “We too”, “Half Marathon” (21, 0975 km) dhe “Tirana 10K”.

Maratona e Tiranes 2019, fituesit

Fitues i garës së Gjysmë Maratonës (21, 0975 km) për meshkuj doli sportisti nga Kenia Laban Cheruiyot, i cili e realizoi për kohën 01:06:44, ndërsa për femra fituese doli një tjetër sportiste nga Kenia, Christine Moraa Oigo, e cila e realizoi për kohën 01:20:32.

Në garën Tirana 10K fitues për meshkuj doli sërish një sporti tjetër nga Kenia, Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo me kohën 00:29:57. Ndërsa, për femra fituese u shpall rekordmenia shqiptare, Luiza Gega me kohën 00:33:42, e cila arriti të thyejë sërish rekordin kombëtar me 25 sekonda.

Maratona e Tiranes 2019, fituesit

Fituesit e Half Marathon 21, 0975 Km për meshkuj

 

 1. Laban Cheruiyot                Kenya    01:06:44.323
 2. Evans Kipngetich Tanui Kenya    01:06:47.584
 3. Moses Kipruto Kibire    Kenya    01:10:32.679

 

Fituesit e Half Marathon 21, 0975 Km për femra

 

 1. Christine Moraa Oigo      Kenya          01:20:32.936      
 2. Gladys Jepkurui Biëott Kenya          01:24:53.098      
 3. Anna Pedrazzini Albania 01:30:28.526

 

 

Fituesit e Tirana 10k për meshkuj

 

 1. Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo Kenya    00:29:57.276
 2. David Nikolli                         Italy        00:30:06.888           
 3. Ndiwa Kipkurui Sakon Kenya    00:30:11.966

 

 

Fituesit e Tirana 10k për femra

 

 1. Luiza Gega Albania            00:33:42.203  
 2. Cveta Trajce           Albania            00:36:43.047  
 3. Relaksa Dauti Albania            00:38:48.040

 

 

Fituesit e Kategorisë We Too

 

 1. Dovlet Gjangolli Albania               00:08:15.090          
 2. Erblin Karaj Albania     00:08:42.289          
 3. Saimir Ustabeqiri Albania                00:08:51.109

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies