Katërfishohen hyrjet për turizëm shëndetësor në Shqipëri

Ndërsa viti 2018 pa një tkurrje të numrit të të huajve që kanë marrë shërbim shëndetësor në Shqipëri, duket se në 2019 fati po u buzëqesh bizneseve të fushës. Sipas shifrave më të fundit të INSTAT, për 6-mujorin e parë të vitit, numri i hyrjeve të shtetasve në Shqipëri për të marrë një trajtim shëndetësor ishte 444, me një rritje prej 270% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, që ishin 120. Kujtojmë se gjatë gjithë vitit 2018, numri total ishte 276.

Katërfishohen hyrjet për turizëm shëndetësor në Shqipëri

Për rritjen e shifrave të turizmit shëndetësor, aktorët e tregut argumentojnë se ka pasur një koordinim më të mirë, e cila nisi në fund të vitit të shkuar, mes ofruesve të shërbimeve shëndetësore në vend (kryesisht privatë) dhe agjencive të huaja dhe shqiptare, për të tërhequr turistë.

Aktorët e tregut pohojnë se italianët në përgjithësi vijnë në Shqipëri të rregullojnë hundën, teksa çmimet janë 50% më të lira se në Itali, ndërsa britanikët po preferojnë dhe shërbimet In vitro.

Pse Shqipëria?

Me gjithë profilin e saj të ulët në kujdesin shëndetësor ndërkombëtar, Shqipëria ka nisur të jetë tërheqëse për turistët. Fluturimet ndërkombëtare lidhin Aeroportin e Tiranës me shumicën e destinacioneve në botë.

Mediat e huaja, që e cilësojnë Shqipërinë si një vend pa rreziqe dhe me bukuri natyrore të jashtëzakonshme, janë shtuar shumë vitet e fundit. Tirana është bërë një qytet modern, ku flitet gjerësisht anglishtja, infrastruktura e turizmit është e mirë dhe vizitorët e huaj do të kenë një qëndrim të qetë dhe të sigurt.

Klinikat private po punojnë pikërisht në këtë drejtim, duke qenë se lokacioni i tyre është kryesisht në kryeqytet, për të tërhequr klientë potenciale të huaj. Kirurgjia plastike po sheh një zhvillim më të lartë, se sa ndërhyrjet e tjera, sepse sipas aktorëve të tregut, emergjenca e një ndërhyrje të tillë nuk është e lartë (kryesisht bëhet për qejf dhe jo nevojë shëndetësore, ndryshe nga ndërhyrje të tjera), gjë që u jep mundësi atyre edhe që të argëtohen si turistë.

Shqipëria vijon të jetë e preferuar në kërkesa si turizmi dentar, për shkak të çmimeve të favorshme dhe lidhjeve të klinikave me agjenci partnere jashtë, të shërbimeve të mbjelljeve të flokëve, tejet e kërkuar nga të huajt sipas spitaleve private në vend, të shërbimit IN Vitro, e cila preferuar kryesisht nga italianët dhe anglezët, si dhe e operacioneve plastike të ndryshime, ku kryeson rhinoplastika, buzët dhe rimodelimi i gjoksit.

Marrë nga Revista Monitor

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies