75 vite nga Genocidi Grek ndaj Çamëve- ekspozitë në Tiranë

Genocidi grek ndaj popullsise çame e ka zanafillën në aneksimin e krahines së Çamërisë nga Greqia në 1913 dhe arriti piken më të lartë në 27 qershor 1944 me masakrat e gjeneralit grek Napoleon Zerva.

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Masakra më e egër ndaj shqiptarëve myslimane u bë në rajonin e Paramithisë ku banorët u kapën në befasi dhe u vrane 600 vete. Vrasjet vazhduan në Filat 1286 vetë, në Gumenicë 192, në Pargë 620 dhe nga Qershori 44 në mars 45 rreth 2771 civilë u vranë. 23000 shqiptarë u zhvendosën me dhunë drejt Shqipërisë, nga të cilët 2400 vdiqën rrugës. 27 Qershori është shpallur nga parlamenti shqiptar si dita e genocidit çam kryer nga shovinistët grek.

Fotot nga ekspozita e 75 vjetorit të genocidit çam në Muzeun Historik Kombëtar.

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Genocidi Cameve ekspozite ne Tirane

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies