Shtëpia e Kadaresë në Tiranë së shpejti do të kthehet në muze

Një ndër lajmet më të mira në ditën e lindjes së shkrimtarit të madh Ismail Kadare është dhe nisja për restaurimin dhe rikonceptimin e apartamentit ku ka jetuar Kadare në Tiranë. Këtë lajm e ka dhënë kryebashkiaku Veliaj në vizitën e tij për inspektimin e punimeve.

Shtëpia e Kadaresë në Tiranë së shpejti do të kthehet në muze

Apartamenti që ndodhet në rrugën e Dibrës së shpejti do të shpluhuroset dhe do të kthehet në muze. Arkitektja italiane Elisabetta Terragni do të meret me projektin e rijetëzimit të banesës së Kaderesë, pas punës së shkëlqyer dhe me Muzeun e Gjetheve në Tiranë.

Së shpejti jo vetëm adhuruesit e shkrimtarit Kadare por edhe turistë nga e gjithë bota do të kenë mundësi të vizitojnë shtëpinë ku ka jetuar Kadare në vitet e komunizmit.

Shtëpia e Kadaresë në Tiranë së shpejti do të kthehet në muze

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

gif_img

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies