16 arsye për ta dashur Tiranën dhe njerëzit e saj

Tirana po bëhet një qytet shumë tërheqës për turistët por dhe për të huajt që po vendosin të jetojnë këtu. Në Tiranë i gjen të gjitha në një: njerëzit mikpritës, historia mikse e fiksuar ne muzeume dhe arkitekturën e qytetit, jeta kulturore, natyra e bukur në rrethina dhe kulinaria e shijshme. Bazuar në përshtypjet e vizitorëve të faqes Visit Tirana, ne po listojmë disa arsye pse Tirana është kaq e dashur:

17 arsye për ta dashur Tiranën dhe njerëzit e saj

 1. Është qendra e të gjitha eventeve kulturore të shqiptarëve
 2. Qyteti më gjallëri dhe numrin më të lartë të rinjve në Shqipëri
 3. Qyteti me restorantet më të mira të të gjitha llojeve të kulinarisë
 4. Qendra e artit shqiptar, muzeumet më të mira dhe galeritë më mira
 5. Vendi me 300 ditë me diell në vit, pak shira dhe rrallë borë (i vizitueshem në çdo stinë)
 6. Qyteti që ka afërsi me detin dhe malin në të njëjtën distancë
 7. Qyteti që ka më shumë folës të disa gjuhëve të huaja
 8. Qyteti me kontraste të mëdha arkitekturore
 9. Qyteti ku mund të shihni ende gjurmët e komunizmit
 10. Vendi më i mirë për të bërë pazar (për të gjitha shtresat)
 11. Vendi më i mirë për aktivitete në natyrë, ecje dhe ngjitje në mal
 12. Qytet miqësor për përdoruesit e biçikletave
 13. Qyteti ku kishat, xhamitë, teqetë ndodhen shumë pranë njëra-tjetrës
 14. Qyteti me pedonalen më të madhe në Ballkan (Sheshi Skenderbej)
 15. Qyteti më numrin e bareve më të larta për banorë
 16. Qyteti me njerëzit më miqësor dhe mikpritës ndaj të huajve

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

gif_img

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies