Një udhëtim në Syrin e Ciklopit në dimër

Monumenti Natyror i quajtur Syri i Ciklopit, këto vitet e fundit është bërë një destinacion mjaft i kërkuar. Periudha më e frekuentuara është nga pranvera në verë. Por ka aventurier që nuk i tremben dimrit dhe e kanë vizituar pikërisht në Janarin e acartë. Një ndër këta aventurier është dhe Valter Zhara, i cili na ka siguruar disa pamje fantastike nga Syri i Ciklopit dhe zonës përreth tij.

Cyclops' Eye natural attraction in Tirana

Për të shkuar nga Tirana deri në Syrin e Ciklopit duhen rreth 40 minuta udhëtim me makinë deri në qendër të Krrabës. Më pas vazhdohet me ecje në këmbë drejt shtegut të Grykës së Murdharit në drejtimin verilindor të Krrabës. Itinerari deri te Syri i Ciklopit është rreth 4 km dhe zgjat jo më shumë se 1 orë e 15 minuta, me një pushim të ndërmjetëm rreth 10 minuta.

Cyclops' Eye natural attraction in Tirana

Ky shteg, përveç pamjes mahnitëse që të dhuron degëzimi i Lumit Erzen, i cili rrjedh në formën e një katarakti të vogël, kalon nëpër pyll e formacionet e shumëta të shkëmbinjëve, të cilat i shtojnë magjinë peisazhit.

Cyclops' Eye natural attraction in Tirana

Explorimi në dimër është shumë i veçantë për faktin që nuk gjen asnjeri në këtë perlë të natyrës. Ngricat gjatë shtegut ishin të paperfillshme dhe nuk krijonte probleme.

Gjatë verës pellgu i Syrit të Ciklopit shërben si një pishinë natyrore, por sfida e vërtetë është shytja në ujin e akullt në dimër.

Po të eksploroni me kujdes zonën përreth do të zbuloni dhe Ujëvarën e Fshehur, një tjetër mrekulli e natyrës.

Cyclops' Eye natural attraction in Tirana

Ndërsa në Krrabë në drejtimin jugor të saj gjendet dhe një katarakt i lartë dhe shumë i bukur.

Cyclops' Eye natural attraction in Tirana

Photo credits belong to Valter Zhara

Fotot janë autorësi e Valter Zharës. VisitTirana organizon këtë në bashkëpunim me guida lokale.  Dërgoni kërkesen tuaj tek contact@visit-tirana.com 

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies