Rekord shfaqjesh e spektatorësh në 2017 në Tiranë

Me qindra shfaqje teatri, opera dhe baleti janë vendosur në skenat e ndryshme të sallave artistike në Tiranë. Suksesi i këtyre shfaqjeve janë padyshim numri në rritje i spektatorëve, të cilët mesa duket iu është rikthyer dashuria për kulturën dhe artin.

What to do in February in Tirana

Numri i shfaqjeve kulturore në tremujorin e katërt 2017 është 335, i barabartë me numrin e shfaqjeve në tremujorin e katërt 2016. Në vitin 2017, numri i shfaqjeve/ekspozitave është 831, duke pësuar një rënie me 13,5 % në krahasim me 2016. Në tremujorin e katërt 2017 numri i spektatorëve është rreth 102 mijë, duke pësuar rritje me 69,1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Numri i spektatorëve në vitin 2017 është 173.594, me një rritje prej 52,6 % krahasuar me 2016” thuhet në shifrat e INSTAT.

What to do in February in Tirana

Teatri Kombëtar Eksperimental është institucioni që ka realizuar numrin më të lartë të shfaqjeve kulturore, 132 shfaqje/ekspozita në tremujorin e katërt 2017.

Rritje të numrit të shfaqjeve kulturore ka pasur edhe nga Teatri Kombëtar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor në tremujorin e katërt 2017. Në total janë regjistruar  është 61 shfaqje/ekspozita, duke shënuar rritje me 45,2 %, krahasuar me tremujorin e katërt 2016.

What to do in February in Tirana

Rritje ka pësuar dhe numri i vizitorëve në muze ku: në tremujorin e katërt 2017 është 52.805, duke shënuar rritje me 60,9 %, krahasuar me tremujorin e katërt 2016. Në kala e monumente të tjera, numri i vizitorëve ka një rritje prej 18,9 %, ndërmjet tremujorit të katërt 2017 dhe të njëjtit tremujor në vitin 2016.” Visit Tirana është e lumtur për kontributin që ka dhënë përgjatë vitit dhe do të vazhdoj të japi për eventet kulturore, artistike në kryeqytet duke i publikuar në kalendarin online dhe duke shkruajtur herë pas herë artikuj për këtë aktivitete në Tiranë.

What to do in February in Tirana

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

gif_img

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Theranda Hotel

Tropikal Resort