Historia e Ditës së Rinisë në Shqipëri

8 Dhjetori kujtohet çdo vit si Dita e Rinisë në Shqipëri. Kjo ditë kujton studentët që protestuan në fillim të viti 1990 kundër regjimit diktatorial të Enver Hoxhës. Studentët që atëherë ishin të Universiteti “Enver Hoxha”, sot “Universiteti i Tiranës”, marshuan nëpër rrugët e qytetit për të kërkuar reformën e sistemit politik. Marshimi nisin në 8 Dhjetor 1990, por numri i protestuesve shkoi në 3000 në 11 Dhjetor, duke detyruar parardhësin e Hoxhës, Z. Ramiz Alia të takohej me studentët për të mbyllur trazirën. Ai pranoi të ndiqte hapat për të demokratizuar shqipërinë. Kështu nis procesi i gjatë i kalimit nga komunizmi në demokraci.

Historia e Dites se Rinise ne Shqiperi

8 Dhjetori u shpal Ditë Kombëtare në 2009 nga ish kryeminstri i asaj kohe, Z. Sali Berisha, për të kujtuar këtë ditë të rëndësishme të lëvizjes studentore për rrëzimin e diktaturës së Enver Hoxhës.

Buy Tirana Album

Buy Tirana Album online, visit Tirana
Daytrips in Tirana

Cave of Pellumbas tour in Tirana
Communist Architecture tour in Tirana
Old Villas tour in Tirana
Tirana - Dajti Mountain Cable Car
Editor's choice

Tours to Albania

Hotel Colosseo Tirana Albania

Dajti ekspres

Easy Rent a Car

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies