Tur në Kanionet e Erzenit në Tiranë

  • Tur në Kanionet e Erzenit në Tiranë, ture ne Tirane, ture ditore ne Tirane, udhetime ne Tirane, kanione ne Tirane, ekskursione ne Tirane, eksploro Tiranen
  • Tur në Kanionet e Erzenit në Tiranë, ture ne Tirane, ture ditore ne Tirane, udhetime ne Tirane, kanione ne Tirane, ekskursione ne Tirane, eksploro Tiranen

Ky është nga kanionet më të bukura të zonës së Tiranës. Ka një gjatësi prej 1.08 km dhe shtrihet në grykën e Skoranës. Kanioni është i mbushur me vaska , katarakte, guva e ngushtica nga të gjitha format. Natyra ka krijuar në miliona vjet një pamje spektakolare. Për të arritur deri atje shkohet nga Tirana deri në fshatin Pellumbas me rrugë automobilistike dhe të mirë. Më pas procedohet në këmbë deri tek kanioni. Diku në mesin e tij janë tre burime që burojnë shumë pranë tij dhe një prej tyre në brendësi të shtratit. Dy prej burimeve kane ujë me mineral squfuri. Kjo bën që uji nga burimet e poshtë të ketë një ngjyrë të kaltër në blu, ndërsa mbi burime ai është me ngjyrë të gjelbër. Uji i kristaltë dhe thellësia e kanioneve krijojnë mundësinë për të notuar në të. Në anën e brendshme të një zgavrave, lumi është i thellë deri në 10 metra. Ka gropa në vendin ku derdhen ujëvarat, të cilat gjatë verës përdoren për të notuar dhe bërë plazh.  Sot është një vend i frekuentuar shpesh nga dashamirësit e natyrës.

TAGS: Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Shpella e Zeze ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, udhetime Ditore ne fshatin Berzhite Tirane, Eksploro Tiranen, kanioni i Erzenit në Tiranë, ekskursione në Tiranë, fshati Berzhita në Tiranë, fshatra në Tiranë, Tirane Jashtë, Fshatrat e Tiranës, Tërheqja e Kanionit Erzeni në Tiranë, Turne në Tiranë, turne në Tiranë, turne familjar në Tiranë, turne në Tiranë, turne familjar në Tiranë, turne grupor në Tiranë, turne paketë në Tiranë, paketa turistike në Tiranë, turizëm në Tiranë, udhëzues turizmi në Tiranë, informacion turistik në Tiranë, vende turistike në Tiranë, paketa udhëtimi në Tiranë, udhëtime turistike në Tiranë, udhëtime tirana, pushime në Tiranë, vizitë në Tiranë, destinacionet e udhëtimit në Tiranë

Për të rezervuar turin, na shkruani në: contact@visit-tirana.com

 

 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies