Tur në vilat e vjetra të Tiranës

  • Vila e Sali Shijakut Tirane, Ture ditore Tirane, Ture ne Tirane
  • Vila e Sali Shijakut Tirane, Ture ditore Tirane, Ture ne Tirane
  • Ministria e Arsimit dhe Sporteve Tirane, ture ne Tirane, ture ditore Tirane
  • Ambasada e Vatikanit Tirane, ture ne Tirane, ture ditore Tirane
  • Vila Petrela ne Tirane, ture ne Tirane, ture ditore Tirane

Tirana është një qytet me arkitekturë të përzier për shkak të gjurmëve që kanë lënë pushtuesit e huaj, Otoman dhe Italian. Me anë të këtij itinerari ne duam t’ju tregojmë disa nga vilat më të bukura dhe më interesante të Tiranës së vjetër.

Do të fillojmë vizitën tonë në Sarajet e Toptanit, e cila ndodhet pranë sheshit Skënderbej. Sarajet kanë ndërtuar rreth viteve 1833-1840  dhe janë një nga vilat e pakta të feudalëve të ruajtura në qytetet e Shqipërisë. Sarajet  janë një kompleks arkitekturor me mure, oborre, puse, rrugë, porta të mëdha, banesa dhe mjedise për shërbyeseit, rrethuar nga mure të mëdha, ky kompleks formon një fortifikim duke marrë pamjen e një kështjelle të vogël.

Pas kësaj do të vizitojmë Vilën Petrela, është një vilë e bukur, e cila ndodhet në kryqëzimin midis rrugës së Dibrës dhe rrugës së Barrikadave. Kjo vilë është ndërtuar në vitin 1927.

Nga këtu do të vazhdojmë të ecim në rrugën e Durrësit ku do të shohim ndërtesën e Ambasadës së Vatikanit dhe ndërtesën e Ministrisë së Arsimit dhe Sporteve.

Një tjetër vilë interesante që ia vlen të vizitohet është vila e piktorit Sali Shijaku. Kjo është një vilë tipike Tiranase, e ndërtuar në fillim të shekullit të 19, në atë kohë ishte vila më modrne në Tiranë. Kjo vilë konsiderohet si një ndër vilat më të vjetra në Ballkan.

TAGS: Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Tur ne vilat e vjetra ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, udhetime Ditore ne Tirane, Eksploro Tiranen, Tur në vilat e vjetra të Tiranës, Tirana e Vjeter, Vilat Italine ne Tirane, Sarajet ne Tirane, ekskursione në Tiranë, turne në Tiranë, atraksione në Tiranë, ekskursion në Tiranë, aventura në Tiranë, turne në fshatrat e Tiranës, turne familjar në Tiranë, , turne në Tiranë, udhërrëfyes i qytetit në Tiranë, turne familjar në Tiranë, turne grupor në Tiranë, turne paketë në Tiranë, turne paketë, paketa turne në Tiranë, turizëm në Tiranë, Villa Petrelain Tiranë, Tirane, informacione turistike ne Tirane, vende turistike ne Tirane, saray otomane ne Tirane, paketa e udhetimit ne Tirane, udhetim turistik ne Tirane, vizita ne Tirane, udhetimi i tiranes, vila italiane ne Tirane, pushime në Tiranë, vizitë në Tiranë, udhëtim në Tiranë, destinacione udhëtimi në Tiranë

Për të rezervuar turin, na shkruani në:

contact@visit-tirana.com

Tel: +355 (0) 4 580 0419

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies