Kruja - Tirana udhëtim ditor

  • Udhetim nga Tirana-Kruje
  • Tirane Kruje Udhetim Ditor
  • udhetime Ditore Tirane Kruje
  • Kruje Tirane Udhetim ditor

Kruja është një qytet turistik mjaft i populluar dhe është lehtësishtë i arritshëm nga Tirana.

Nisja për në Krujë

Pas mëngjesit nisemi për në Krujë, në qëndrën e rezistencës së shqiptarëve kundër Otomanëve nën mbrojtjen e Heroit tonë Kombëtar. Ai mbajti larg ushtrinë osmane për 25 vjet që të mos kalonin në Europën Perëndimore, për këtë ai fitoi titullin “Athleta Christi”(Kampion i të Krishterëve) i dhënë nga Papa i asaj kohe. Do të vizitojmë Muzeun e Skënderbeut dhe Muzeun  Etnografik të pasur thuajse me të gjitha me sendet origjinale të fund shekullit 19. Më në fund do të bëjmë rrugën e pazarit të Krujës, të mbushur plot me artizanale dhe suvenire. 

Rreth Tiranës

Pas vizitës në Krujë kthehemi në Tiranë, do të bëjmë një turë me makinë në kryeqytet ku ndodhen pjesa më e madhe e monumenteve, të cilat do të shpjegohen duke përfshirë edhe ndërtesat shumëngjyrëshe, të cilat janë lyer për të hequr atë grinë e mërzitshme dhe depresionuese të apartamenteve të komunizmit. Do të ndalojmë në godinën e Kryeministrisë për të eksploruar zonën e njohur si Blloku, i cili para viteve 90’ ishte një zonë e ndaluar për shqiptarët e zakonshëm, për faktin se aty kishin vilat e tyre anëtarët e Byros Politike përfshirë dhe vilën e diktatorit, Enver Hoxha.

Pas kësaj do të vizitojmë një shtëpi të vjetër karakteristike të Tiranës, e cila ka qenë dhe shtëpia e një piktori të shquar Shqiptar. Do të vizitojmë dhomën e pritjes, me një ballkon të stilit otoman, ku në oxhak janë të vendosura disa piktura. Mund të vazhdojmë me këtë tur me historik otoman duke darkuar te Restorant Oda, ku gjithçka është e inspiruar nga ajo periudhë. 

TAGS: Udhetim me teleferik tirane- Mali i Dajtit, Udhetime nje ditore ne Tirane, Udhetime nje ditore ne Tirane, Ture ne Tirane, Jashte Tiranes, udhetime Ditore ne Tirane, Eksploro Tiranen, Tirana Tours Kruja, Ekskursione në Tiranë, Udhëtim në Krujë Tiranë, Ekskursione në Tiranë, Ekskursion Tiranë, aventura në Tiranë, Turne në Tiranë, turne familjar në Tiranë, turne familjar në Tiranë, tur grup në Tiranë, turne paketë, informacion turistik në Tiranë, vende turistike në Tiranë, paketa e udhëtimit në Tiranë, operator tur udhëtimi në Tiranë, tur udhëtimi ne Tirane, pushime ne Tirane, vizita ne Tirane, destinacionet e udhetimit ne Tirane

Adresa:

Ne mund t'ju sugjerojmë nje udhëheqës nëse ju dëshironi

Kohezgjatja: 1 Ditë

Vendndodhja: Kruja, Tirana

Tel

+355 45 800 419

Email:

contact@visit-tirana.com

Website:

http://www.visit-tirana.com