Ngjitje ne malin e Dajtit ne Tirane

  • ngjitje ne Malin e Dajtit Tirane
  • udhetime ditore ne Malin e Dajtit Tirane
  • Mali i Dajtit Tirane

Ky udhëtim është për personat që janë aktiv që u pëlqen ecja në mal dhe në kthim marrin pamje mahnitëse. Nisim udhëtimin me teleferikun për në parkun e Dajtit, pas të cilit do të ndjekim një shteg përmes pyllit me lisa derisa të arrijmë në majën e Tujanit. Pas një vakti të lehtë ne do të ecim poshtë, do të kthehemi në park, ku ju mund të shijoni pije freskuese ose një drekë të mirë në një nga restorantet e bukura atje. Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë shtrihet në perëndim nga ultësira ​​e malit të Dajtit, 1612 metra i lartë.  Një vizitë në Parkun Kombëtar të Dajtit është një mënyrë e mirë për të kaluar një ditë në një peizazh tërheqës malor jashtë. Ky tur fillon me udhëtim të qetë në malin e Dajtit me teleferikun e Dajti Express, i cili ofron një pamje të mrekullueshme të Tiranës dhe rrethinat e saj. Pasi të kemi arritur në majë, turi fillon në një rrugë të çon përmes pyllit me lisa në shtegun e qershive, i cili kalon në mes të dy majave të Dajtit. Turi vazhdon më tej në gjurmët e shtegut, me pamje herë pas here të ultësirës perëndimore të Shqipërisë dhe bregdetin Adriatik. Gjurmët të çojnë në majën e Tujanit (1580m), e cila është pika më e lartë që mund të arrihet me këmbë.  Nga maja, panorama vjen e zgjerohet dhe ju mund të shijoni një panoramë të bukur të liqenit të Bovillës, i mbyllur në mes të maleve dhe malësitë e largëta të Tiranës, të dominuara nga mali St. Mary Micek. Pas një pushim për një vaktë pranë majës, do të fillojmë të kthehemi mbrapshtë drejt teleferikut për një udhëtim të shpejtë në Tiranë. Ka shumë restorante të këndshme në Malin e Dajtit. Ata që do të duan të shijojnë drekë në ndonjë nga këto restorante janë të lirë për ta bërë këtë me shpenzimet e tyre.

TAGS: Ngjitje ne Malin e Dajtit ne Tirane, Udhetime nje ditore ne Tirane, Mali i Dajtit ne Tirane, Jashte Tiranes, udhetime Ditore ne Malin e Dajtit ne Tirane, Eksploro Tiranen, Ekskursion në Malin e Dajtit në Tiranë, Ekskursione në Tiranë, Ekskursione në Tiranë, Ekskursion Tiranë, Tiranë, Ekskursione në Tiranë, Turne në Tiranë, udhëzues në Tiranë, hiking në Tiranë, tur paketë në Tiranë, operatorë turistikë në Tiranë, paketa turne në Tiranë, paketa turne në Tiranë, turizëm në Tiranë, udhëzues turistik në Tiranë, informacion turistik në Tiranë, ecje në Tiranë, turne , guida turistike në Tiranë, paketa e udhëtimit në Tiranë, rritja e malit të Dajtit në Tiranë, udhëtimi i udhëtimit në Tiranë, Ngjitje ne malin e dajtit në Tiranë, udhëtimi në Tiranë, pushimi në Tiranë, udhëtimi në Tiranë, destinacione udhëtimi në Tiranë

Adresa:

Distanca: 25.4 km from Tirana

Tel

+355 45 800 419

Email:

Contact@visit-tirana.com

Website:

http://www.visit-tirana.com

Koha: 45 minuta