Ture me bicikleta ne Tirane

Lagjet e lashta osmane janë përkufizimi i lagjeve të dendura, me në qendër njerëzit. Gjatë regjimit të Hoxhës (1944-1985), makinat private nuk ishin të disponueshme për publikun e gjerë - njerëzit duhej të ecnin, të përdornin biçikletën ose të merrnin autobusin. Deri në 1990 në të gjithë vendin kishte rreth 1000 makina.  Pas rënies së regjimi komunist, pronësia e makinave u rrit shpejt. Kjo çoi në një rritje të përdorimit të makinave dhe vuri nën presion mënyrat e tjera, transportin publik, çiklizmin dhe ecjen. Nga 57,000 makina në 1993, numri u rrit në më shumë se 450,000 në vitin 2020. Kjo ka çuar në disa pasoja negative, të tilla si bllokime në trafik, ndotje të ajrit, zënie të hapësirës për këmbësorë nga makinat e parkuara dhe rritje të shqetësimeve për sigurinë dhe komoditetin.

 

TAGS: Ture me Bicikleta ne Tirane, Udhetime nje ditore ne Tirane, Udhetime nje ditore ne Tirane, Ture ne Tirane, Jashte Tiranes, udhetime Ditore ne Tirane, Eksploro Tiranen

Ky tur do t’ju njohë me historinë e Tiranës, atraksionet e qytetit duke shëtitur me biçikletë dhe me ndalesa në pika të ndryshme të kryeqytetit. Udhëtimin do ta fillojmë nga pika e dyqanit të biçikletave me qera dhe do të ...

Më tepër

Lagjet e lashta osmane janë përkufizimi i lagjeve të dendura, me në qendër njerëzit. Gjatë regjimit të Hoxhës (1944-1985), makinat private nuk ishin të disponueshme për publikun e gjerë - njerëzit duhej të ecnin, të përdornin ...

Më tepër

 

Editor's choice

 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies