Trenat

  • Transport me tren ne Tirane
  • Tren ne Tirane
  • Tren Tirane Shqiperi

Rrjeti hekurudhor përbehet për rreth 470 km me një korsi dhe të gjithë trenat në Shqipëri furnizohen me naftë. Udhëtimi me tren është i përballueshëm, por në përgjithësi konsiderohet më i ngadaltë se mjetet e tjera të transportit.

Linja e parë standard hekurudhore në vend u ndërtuar në vitin 1947 (Durrës-Peqin).

Sistemi hekurudhor është promovuar gjerësisht nga regjimi i Enver Hoxhës, gjatë asaj kohe ndalohej përdorimi i mjeteve motorike private. Pas vitit 1947, një ndërmarrje e rëndësishme infrastrukturore ishte ndërtimi i rrjetit hekurudhor në vend, pasi Shqipëria konsiderohej si vendi i vetëm në Europë që nuk kishte një rrjet standard hekurudhor. Në vitet 1987, u ndërtuan 677 km rrugë hekurudhore që lidhnin qendrat urbane dhe qendrat industrial për herë të parë pas fundit të Luftës së Dytë Botërore. Transporti hekurudhor ishte metoda e vetma e transportit deri në vitin 1990. Pas kolapsit të komunizmit, rrjeti hekurudhor u nënvlerësua.  

e autobuzeve nderqytetas per terminalin e jugut dhe te veriut.Oraret e Trenave ne Shqiperi

TAGS: Trenat ne Tirane, Trena tirane, udhetimi me tren ne Tirane ne Shqiperi, Transporti Tirane, Eksploro Tiranen

Trena në Shqipëri

Tirana-Durrës; Durrës-Tirana

Tirana-Shkodra;  Shkodra-Tirana

Tirana-Librazhd; Librazhd-Tirana

Tirana-Vlora; Vlora-Tirana

Tirana-Elbasan; Elbasan-Tirana

Elbasan-Vlora; Vlora-Librazhd

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies